REKLAMI GEÇ

Astımı kontrol edebilirsiniz!

Astımı kontrol edebilirsiniz!

Bugün 6 Mayıs Dünya astım Günü… Astım nedenleri bilinmesine ve tedavisi mümkün olmasına rağmen, hastalığın kontrol altında tutulabilme oranları halen istenen düzeyde değil…

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 6 Mayıs 2014 Salı, 11:32

İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ve PAÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’nden 6 Mayıs Dünya Astım Günü dolayısıyla yapılan açıklamalarda, astımdan nasıl korunulabileceği ve astım hastalarının rahatsızlıklarını nasıl kontrol edebilecekleri hakkında bilgiler verildi. PAÜ Hastanesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç.Dr. Neşe Dursunoğlu, “Astım tedavisinin amacı hastalığın kontrol altına alınması ve sağlanan bu durumun idame ettirilmesidir. Dünyada olduğu gibi, ülkemizde de bu hastalığın tedavisi ile ilgili gerekli her türlü ilaç ve malzeme bulunmaktadır. Uygun ilaç tedavisi ile astımlılar günlük yaşamlarına hastalık nedeni ile herhangi bir kısıtlanma olmadan devam edebilirler” dedi.

SİGARA VE AŞIRI KİLO TEHDİDİ
İl Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün açıklamasında ise ilaçların doğru ve düzenli kullanılmaması dışında, sigara dumanı vb. tetikleyicilere maruz kalma ve obezitenin astımı kontrol altında tutmayı güçleştirdiği belirtilerek, “Ülkemizde astımlı hastaların %10’undan fazlasının halen sigara içmekte olduğu ve %30-40’nın obez olduğu bildirilmiştir. Sigarayı bırakmanın ve obez hastaların kilo vermesinin astımın kontrolünü kolaylaştırdığı gösterilmiştir” denildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı