REKLAMI GEÇ

Atık yağlar tekerlekli sandalye oldu

Atık yağlar tekerlekli sandalye oldu

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından Kale Devlet Hastanesi’nde Atık Yağları Toplayalım Engelleri Aşalım projesi, 10 engelliye umut oldu. Sandalyeler düzenlenen törenle ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Eylül 2016 Perşembe, 12:28

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından engelli vatandaşların sağlık hizmetlerinden en iyi şekilde yararlanması için hastanelerde düzenlemeler yapılmış, işitme engelli vatandaşların sıkıntı yaşamasını önlemek için birlik genelinde 30 sağlık çalışanı işaret dili kursuna başlamıştı. Engellilere yönelik son olarak Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Kale Devlet Hastanesi’nde başlatılan ‘Atık Yağları Toplayalım Engelleri Aşalım’ projesi kapsamında bir yıl boyunca toplanan atık yağlarla alınan 10 adet tekerlekli sandalye ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtıldı.

atik-yaglar-kale-devlet-hastanesi-1

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk Kale Kaymakamı İhsan Ayrancı ile birlikte 90 yaşındaki Raziye Mayuk’un evine giderek tekerlikli sandalyeyi teslim etti.

Proje hakkında bilgi veren Dr. Berna Öztürk, Kale Devlet Hastanesi ve Kale Kaymakamlığı işbirliğinde yürütülen çalışmalar sonunda hastanede toplanan atık yağlarla 10 tekerlekli sandalye almaya hak kazandıklarını belirterek, bunların dağıtımını gerçekleştirdiklerini söyledi.

atik-yaglar-kale-devlet-hastanesi-2

Öztürk, “Atık yağlar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın ilgili yönetmelikleri doğrultusunda çalışan firmalar tarafından geri kazanım kapsamında toplanıyor, karşılığında da tekerlekli sandalye veriliyor. Kale Devlet Hastanesi’nde 1 yıllık süre zarfında toplanan atık yağlarla 10 adet tekerlekli sandalye kazandık. Bu proje ile hem atık yağların çevreye olan etkilerini en aza indirmiş olduk hem de ihtiyaç sahibi engelli ve yaşlı vatandaşlarımız için faydalı bir iş yapmış olduk” dedi.

Kale Kaymakamı İhsan Ayrancı da Kale’de yaşlı, bakıma muhtaç ve kimsesiz vatandaşlar bulunduğunu, maddi, manevi ihtiyaçlarını karşılamak için bu tarz projelere destek verdiklerini söyledi.
Ayrancı, “Kale’de kurduğumuz Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı olarak ilçemizde bulunun ihtiyaç sahibi kişilere Kaymakamlık olarak yardım elimizi uzatıyoruz. Sağlık Bakanlığımızın Evde Sağlık Hizmetleri ile yine bakıma muhtaç vatandaşlarımızın ihtiyaçları gideriliyor. Raziye ninemiz de bizim evde bakım hastamız, sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfımızın evine temizliğe gittiği ve kimsesi olmayan vatandaşlarımızdan biriydi. Doktorlar kendi başına yaşamasını uygun görmedi. Biz de Raziye ninemizi bir ailenin yanına yerleştirdik. Bugün de kendisine tekerlekli sandalye hediye ettik” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı