REKLAMI GEÇ

Baba-oğul, PAÜ’de hayata tutundu

Baba-oğul, PAÜ’de hayata tutundu

Pamukkale Üniversitesi Hastanesi, eşine az rastlanan bir operasyona imza attı. Aynı anda kalp rahatsızlığı yaşayan baba ile oğlu, birkaç saat arayla aynı ekip tarafından ameliyat edildi. Sağlıklarına kavuşan ve hayata tutunan baba-oğul birlikte taburcu oldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 28 Ağustos 2018 Salı, 14:37

3 ay önce başka bir merkezde koroner arter hastalığı nedeniyle iki damarına koroner baypas ameliyatı yapılan 63 yaşındaki Orhan Özgün, kalp krizi geçirdi ve Pamukkale Üniversitesi Hastanesine başvurdu.

Yapılan koroner anjiyografisinde bu damarlarının tekrar tıkanması nedeniyle yeniden ameliyat kararı alınan Orhan Özgün, Kalp ve Damar Cerrahisi servisine yatırıldı.

Aynı gün 44 yaşındaki oğlu Yüksel Özgün ise aort damarında genişleme, aort kapak yetmezliği ve koroner arter hastalığı teşhisiyle yine kalp ameliyatı için aynı bölüme yatırıldı.

Ameliyat hazırlıkları aynı odada yatarken tamamlanan baba-oğul aynı gün Prof. Dr. Bilgin Emrecan ve ekibi tarafından ameliyata alındı.

Oğul Yüksel Özgün’e yaklaşık 3 saat süren bir ameliyat sonrasında aort kapağı ile birlikte aortunun şah damarlarını verdiği yeri de içine alan kısmı değiştirilerek bir koroner damarına da koroner baypas yapıldı.

Baba Orhan Özgün ise ikinci kez kalp ameliyatı için oğlunun hemen arkasından ameliyat masasına yattı. Yaklaşık 3 saatlik bir ameliyatın ardından 4 damarına koroner baypas yapılarak yoğun bakımda oğlu ile yan yana takibe alındı. 2 gün sonra baba-oğul yine beraberce serviste aynı odaya çıkarıldı.

Ameliyattan bir hafta sonra sağlığına kavuşan baba-oğul yine aynı gün hastaneden taburcu edildi.

Yapılan operasyonlardan sağlıklı bir şekilde hayata tutunan baba-oğul, Prof. Dr. Bilgin Emrecan ve ekibine teşekkür etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı