REKLAMI GEÇ

Bağışlanan organlarıyla 3 kişiye hayat verdi

Bağışlanan organlarıyla 3 kişiye hayat verdi

Beyin kanaması geçiren ve 3 gün süren yaşam mücadelesini kaybeden Sedat Özdemir (59) bağışlanan organlarıyla 3 kişiye hayat verdi. İzmir’den gelen ekipler tarafından Özdemir’den alınan 2 böbrek ile karaciğer, İzmir ve İstanbul’da organ bekleyen hastalara gönderildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Mart 2019 Cuma, 09:53

26 Şubat’ta rahatsızlanarak Denizli Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne kaldırılan Sedat Özdemir’in beyin kanaması geçirdiği belirlenerek yoğun bakım ünitesine alındı. Yoğun bakımda yapılan tüm müdahalelere rağmen Özdemir’in 3 gün sonra beyin ölümü gerçekleşti.

Aile ile yapılan görüşmeler sonucunda Sedat Özdemir’in organları bağışlandı. İzmir’den gelen ekipler tarafından 2 böbrek ve karaciğer alındı. Alınan organlardan karaciğer İzmir Kent Hastanesi’ne, böbrekler ise İstanbul Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi ile İzmir 9 Eylül Üniversite Hastanesi’ne gönderildi.

Sağlık Müdürü Berna Öztürk, Özdemir ailesine baş sağlığı dileyerek, “ Ülkemizde organ yetmezliğine bağlı olarak organ nakli bekleyen hasta sayısı giderek artıyor, organ bağış oranları ise düşük bir seviyede kalıyor. Tedavileri organ bağışına bağlı olan hastalarımız da sağlıklarına kavuşamadan hayatlarını kaybediyor” dedi.

Sağlık Müdürlüğü olarak organ bağışına dikkat çekmek, konunun önemini vatandaşlara anlatmak ve organ bağış sayılarının arttırılması amacıyla Mart ayı itibariyle bir projeye başlayacaklarını ifade eden Berna Öztürk, “Özdemir Ailesi gibi duyarlı vatandaşlarımızın sayısının artmasıyla birlikte organ bağışında bulunan kişilerin sayısını arttıracağız. Buradan herkesi projemize destek olmaya ve organ bağışında bulunmaya davet ediyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı