REKLAMI GEÇ

Berna Öztürk stajyer öğrencilerle buluştu

Berna Öztürk stajyer öğrencilerle buluştu

Sağlık tesislerinde staj yapan öğrencilerle bir araya gelen Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Berna Öztürk, polikliniklere günde 13 bin hastanın başvurduğunu belirtti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Ekim 2016 Cuma, 10:21

Denizli, Servergazi, Tavas, Acıpayam ve Çivril Devlet Hastaneleri’nde 2016-2017 Eğitim ve Öğretim Yılı mesleki beceri eğitimlerine başlandı. Stajyer öğrencilere eğitim birimi ve enfeksiyon kontrol komitesi tarafından teoride aldıkları dersler dışında hastaneye uyum, hasta ve çalışan güvenliği açısından eğitimler verildi.

Eğitimler kapsamında anestezi ve reanimasyon, acil sağlık hizmetleri, hemşirelik ve tıbbi laboratuvar alanlarında stajyer olarak başlayan öğrencilere hastane kuralları ve iletişim, hasta güvenliği, el hijyeni, tıbbi atıklar, kesici delici alet yaralanmaları, kişisel koruyucu ekipmanlar konularında eğitimler verildiği ifade edildi.

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterimiz Uz. Dr. Berna Öztürk, stajyer öğrencilerin hastanelere başladıkları günden itibaren uyum eğitimlerinin planlandığını belirterek, “Genel olarak değerlendirdiğimizde sağlık tesislerimizde aylık yaklaşık 10 bin hasta yatarak tedavi görmekte, günde 10 bin poliklinik, 3 bin acil muayeneler olmak üzere, günlük yaklaşık 13 bin hasta başvurusu yapılmaktadır. Sağlık hizmetlerini her zaman daha ileriye taşımak, bu yolda hem hastalarımızın hem çalışanlarımızın güvenliğini sağlamak anlayışıyla hizmet içi eğitimler kapsamında sağlık çalışanlarımıza vermiş olduğumuz eğitimleri stajyer öğrencilerimiz için de her yıl yeni eğitim-öğretim döneminin başlamasıyla planlıyoruz” dedi.

Yeni eğitim öğretim yılının güzel geçmesini dileyen Öztürk, “Bu eğitimler sayesinde yeni öğrencilerimizin hastaneye adaptasyonlarını kolaylaştırmak, hasta ve çalışan güvenliği kapsamında farkındalık oluşturarak hastaya bilinçli yaklaşmalarını sağlamayı amaçlıyoruz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı