REKLAMI GEÇ

BESLENME DÜZENİ VE SIKLIĞI NE OLMALIDIR?

Beslenme özgürlüktür.Beslenmenizi yönetirken kalbinizi,beyninizi,duygularınızı değil de sadece midenizi dinlediğinizde doğru yolu bulacaksınızdır. Biz beslenme uzmanları işte bu doğru yolu tespit etme de her daim danışanın menfaatlerini gözeterek,sağlığa kavuşmasını hedefliyoruz. Unutmayın vücudumuz bizimle konuşur,onu dinlemeyi bilip istediğini verdiğimizde ise bize sağlıklı bir şekilde hayatta eşlik eder.Bu nedenle iyi bir dinleyici olup,keşfetmeyi bilelim. Unutmayın: Yedikleriniz Kaderinizi Belirler!..

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Mart 2023 Salı, 12:29

Tıpkı parmak izimiz gibi vücut yapımız ve bedenimizde bize özeldir. Her birey kendi metabolizmasını ve intoleranslarını en iyi şekilde gözlemyebilir. Yüzyıllardan beri yeme düzeni ve sıklığı oldukça tartışılan bir konu olsa da, ben  kabul ettirilmeye çalışılan keskin düzenlere katılmıyorum.

Diyet bireye özgü olmalıdır. Ezbere yazılmış diyetler, kişiyi tanımadan  verilmiş programlar hem bireyi diyetten soğutan hemde diyeti başarsızılığa sürükleyen noktalar arasındadır. Ben öğünlerin dizilişi ve sıklığı için de bireysel özgürlükten yanayım. Kimi insan 3 öğünle sağlıklı sonuçlar alırken kimi insan 2 öğünle diyetini sürdürebilir. Benzer şekilde kimi insan ara öğünlerinden vazgeçemezken kimi insan ara öğüne ihtiyaç dahi duymaz. Burda esas olan kan şekeri dalgalanmalarınızdır. Aralıklı orucun başarısı herkes tarafından konuşulur. Öğün saatleri arasına minumum 4-5 saat koymak  mideyi dinlendirme,organlarıyormama,psikolojik stresi azaltma ve daha birçok faktör açısından da kritik önem arz ediyor. Herhangibir sağlık probleminiz yoksa,sosyalyaşamıınız ara öğüne müsait değilse yada sık sık acıkmıyorsanız ara öğün yapmadan 3 ana veya 2 ana öğün şeklinde beslenebilirsiniz. Fakat bu saydıklarımdan herhangi birinin aksi mevcutsa ara öğünü yapmanızda fayda var. Sağlıklı ve doyurucu atıştırmalıklarla kan şekerinizi dengede tutarak da gayet başarılı bir düzen yakalayabilirsiniz. Ben her ne kadar öğün saatleri arasında olabildiğince mesafe olmasını savunsam da bunu hiç kimseye diretmeye hakkım yok.Çünkü belirttiğim gibi diyet bireye özgü olmalıdır,bu noktayı es geçmezsek ne demek istediğim daha net şwkilde anlaşılacaktır.

Beslenme özgürlüktür.Beslenmenizi yönetirken kalbinizi,beyninizi,duygularınızı değil de sadece midenizi dinlediğinizde doğru yolu bulacaksınızdır. Biz beslenme uzmanları işte bu doğru yolu tespit etme de her daim danışanın menfaatlerini gözeterek,sağlığa kavuşmasını hedefliyoruz. Unutmayın vücudumuz bizimle konuşur,onu dinlemeyi bilip istediğini verdiğimizde ise bize sağlıklı bir şekilde hayatta eşlik eder.Bu nedenle iyi bir dinleyici olup,keşfetmeyi bilelim.

Unutmayın: Yedikleriniz Kaderinizi Belirler!..

Dyt Gülçin DEMİRCİ

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı