REKLAMI GEÇ

Beyin kanaması nedeniyle hayatını kaybetti, organlarıyla umut oldu

Beyin kanaması nedeniyle hayatını kaybetti, organlarıyla umut oldu

Beyin kanaması geçiren ve Denizli Devlet Hastanesi’nde 3 gün süren yaşam mücadelesini kaybeden Mustafa Uyar (48) organlarıyla başka bedenlerde yaşayacak. Uyar’ın bağışlanan organları 3 hastaya nakledilecek.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 13 Eylül 2019 Cuma, 10:58

10 Eylül’de rahatsızlanan ve yakınları tarafından Denizli Devlet Hastanesi’ne kaldırılan 48 yaşındaki Mustafa Uyar’ın beyin kanaması geçirdiği belirlendi.

Cerrahi yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınan Uyar, Azrail’e 2 gün direnebildi. Dün beyin ölümü gerçekleşen Mustafa Uyar’ın organlarının bağışlanması için Denizli Devlet Hastanesi Organ Nakli Birimi harekete geçti.

Yapılan görüşmeler sonucunda Uyar’ın ailesi bağış için onay verdi. İzmir’den gelen ekipler tarafından 2 böbrek ve karaciğer alınarak, Ege Üniversitesi ile Kent Hastanesi’nde organ bekleyen hastalara gönderildi.

Sağlık Müdürü Berna Öztürk, Denizli’de başlattıkları ‘Her Bağış Yeni Bir Hayat’ projesiyle organ bağışına olan duyarlılığı arttırdıklarını belirtti.

Öztürk, “Denizli İl Sağlık Müdürlüğü olarak vatandaşlarımızı organ bağışı konusunda bilinçlendirme amacıyla yola çıktığımız proje kapsamında hem kadavradan organ bağış sayısını hem de organ bağışında bulunmayı beyan eden kişi sayısını arttırmayı hedefledik. Bu hedef doğrultusunda şuana kadar Denizli’de 9 bin organ bağış sayısına ulaştık. Kadavradan organ bağış sayılarına baktığımızda da 2019 yılında Denizli’de Mustafa Uyar’la birlikte 40 beyin ölümü gerçekleşti ve bunlardan 18’inin organları ailesi tarafından bağışlandı. Rakamlara baktığımızda vatandaşlarımızda organ bağışı konusunda duyarlılığın arttığını görüyoruz. Ben buradan Uyar ailesine baş sağlığı dileyerek, organ bağışında bulundukları için teşekkür ediyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı