REKLAMI GEÇ

ÇİÇEKLERİN BU ÖZELLİĞİNİ BİLİYOR MUYDUNUZ?

ÇİÇEKLERİN BU ÖZELLİĞİNİ BİLİYOR MUYDUNUZ?

Evlerimizin salonunu, balkonunu veya cam kenarlarını süsleyen çiçeklerin, insanlar üzerinde terapi etkisi yaratarak psikolojik bir rahatlama sağladığını biliyor muydunuz?

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 17 Temmuz 2015 Cuma, 10:29

Özel bir günümüzde aldığımız güzel kokulu rengarenk bir demet çiçek, kimi mutlu etmez ki? Veya kim böyle bir hediye almaktan hoşlanmaz? Peki çiçekler yalnızca görünüşüyle mi insanları mutlu ediyor? Bu soruyu Ziraat Mühendisi Hüseyin Deyneli’ye sorduk.

denizli-ciceklerin-psikoterapi-ozelligi-ic
Ziraat Mühendisi Deyneli, çiçekler insanların psikolojilerini düzelterek, hayata daha pozitif bakmalarını, evlerde beslenen yeşil yapraklı ve çiçekli bitkilerle uğraşırken insanları dert ve sıkıntılarından uzaklaşarak rahatladığını söyledi.

Sahip oldukları çeşitli renkler ve kokularla insanların ilgisini çeken çiçekler sayesinde insanlar büyük bir rahatlama yaşadığının bilimsel araştırmalarla da doğrulandığını belirten Deyneli, “Dr. Haviland-Jones ‘Çiçeklerin İnsan Duygularına olan Etkileri’ adı altında bir araştırma yapmış ve güzel kokan çiçeklerin insanın ruhunu rahatlattığı ve pozitif enerji verdiğini ortaya çıkarmıştır. Çiçekler normalde sanılandan çok daha fazla neşeli duyguları ortaya çıkarıyor, hayattan alınan zevkle ilgili duyguları yüceltiyor ve çiçekli ortamda bulunduğu andan itibaren kişinin davranışları çok daha pozitif olmaya başlıyordu. Sonuç olarak çiçeklerin, insan davranışlarının doğal ve sıhhatli bir şekilde düzeltilmesini sağladıkları ispat edilir” dedi.

Deyneli ayrıca, hastalıklarımızın çoğunun fiziksel değil, zihinsel ve duygusal kaynaklı olduğu tezine dayandığını belirterek, “ Korku, umutsuzluk, kaygı, irrasyonellik ve yorgunluk gibi duygusal problemlerimiz, birçok hastalığa davet niteliğini taşır. Yabani bitkiler, çiçekler ve ağaçlar bu duygusal problemlerin tedavisine destek olur. Böylece, kendimizi olumlu, sağlıklı ve canlı hissederiz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı