REKLAMI GEÇ

Yaşamına son vermişti, bağışlanan organlarıyla 4 kişiye can verecek

Yaşamına son vermişti, bağışlanan organlarıyla 4 kişiye can verecek

3 gün önce intihar girişiminde bulunan ve kaldırıldığı Denizli Devlet Hastanesi’nde hayatını kaybeden B.D. bağışlanan organlarıyla 4 kişiye can verecek. B.D.nin bağışlanan karaciğeri, böbrekleri ve kalbi organ bekleyen 4 hastaya nakledilecek.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 13 Mart 2020 Cuma, 15:31

10 Mart’ta silahla intihar girişiminde bulunan ve Denizli Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne getirilen B.D. yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı. 3 gün boyunca yoğun bakımda kalan ve tüm müdahalelere rağmen yaşam mücadelesini kaybeden B.D.nin beyin ölümü gerçekleşmesinin ardından ailesi tarafından organları bağışlandı.

İzmir ve İstanbul’dan gelen ekipler B.D.nin 2 böbreği, karaciğeri ve kalbini alarak, nakledilmek üzere bağış bekleyen hastalara gönderdi. Yaşamına son veren 36 yaşındaki genç, 4 kişiye can verdi.

Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk de organ bağışında bulunan aileye teşekkür ederek, “Bilindiği gibi organ bağışı canlıdan ve kadavradan olmak üzere iki şekilde gerçekleşmektedir. Bu doğrultuda organ bağış sayılarını arttırmak için hummalı bir çalışma başlattık ve çalışmalar sonunda Türkiye’de 2019 yılında canlıdan yapılan organ bağışlarında Denizli en çok bağış yapılan il oldu. Ben aileye baş sağlığı diliyorum ve hayattayken organ bağışında bulunduğunu beyan ederek bağışta bulunan ve yakınlarını kaybettikten sonra acılarını bir kenara bırakarak organ bekleyen hastalara umut olan tüm ailelere sonsuz şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı