REKLAMI GEÇ

Soğuk algınlığına dikkat!

Soğuk algınlığına dikkat!

Servergazi Devlet Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uz. Dr. Semra Ayduran, kış aylarında çocuklarda yoğun görülen soğuk algınlığı ve bronşit hastalığına karşı ailelere uyarılarda bulundu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Ocak 2015 Perşembe, 13:21

Dr. Semra Ayduran, virüslerin neden olduğu üst solunum yolu enfeksiyonlarından korunmak için bağışıklık sisteminin güçlü olması gerektiğini belirtti. Ayduran, “Çocuklarda dengeli beslenmek önemlidir. Hastalık esnasında bol sıvı tüketimi, sebze ve meyve takviyesi yapılmalıdır. C ve D vitaminleri ile çinkonun nezlede yararları kanıtlanmıştır. Hastalığın ilk iki günü bulaştırıcılık oranı yüksektir. Bu nedenle hasta çocukların istirahat etmeleri ve evde kalmaları daha uygun olacaktır” dedi.

Servergazi Devlet Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uz. Dr. Cem Becerir de, çocuklarda bronşit hastalığı hakkında bilgi verdi. Bronşitin bebeklerde sık rastlanan bir durum olduğunu kaydeden Becerir, “Bronşit mikroplarla özellikle virüslerle ve alerjik nedenlerle gelişir. Tehlikeli bir seyir izleyip ciddi solunum sıkıntılarına yol açabilir. Tekrarlayan bronşit geçiren çocuklarda, özellikle alerjik nedenler de gözden geçirilmelidir. Tedavisinde özellikle altta yatan hastalığın tedavisi gereklidir. Mikrobikse anti mikrobik tedavi, alerjik ise antialerjik tedavi, nefes açıcılar ve kortizonlu buharlar uygulanabilir” diye konuştu

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı