REKLAMI GEÇ

CSA Vakfı organ bağışı teması etrafında birleşti

CSA Vakfı organ bağışı teması etrafında birleşti

Eğitim, bilim, kültür ve sanat alanında ortaya koyduğu çalışmalar ile adından sıklıkla söz ettiren Cafer Sadık Abalıoğlu (CSA) Eğitim ve Kültür Vakfı, sağlık alanında da önemli bir etkinliğe imza attı. “Organ bağışı geleceğe bağışlanmış bir yaşamdır” sloganıyla hareket eden CSA, bu alanda bilgilendirme semineri gerçekleştirdi. Seminer, bağış yapan ve organ nakli olan hastaların deneyimlerinin paylaşmasıyla duygu dolu anlara sahne oldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Kasım 2017 Cumartesi, 10:17

Cafer Sadık Abalıoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı, kurulduğundan bu yana eğitim, kültür, bilim ve sanat alanlarında projeler uyguluyor, çocukların, gençlerin, kadınların ve erkeklerin kişisel gelişimlerine katkı sağlayacak etkinlikler gerçekleştiriyor.

“Organ ve Doku Bağışı Haftası” kapsamında da harekete geçen CSA, Vakfın, Sümer Mahallesi Çal Caddesi No:78 adresinde “Organ Bağışı Geleceğe Bağışlanmış Bir Yaşamdır” temasıyla bir etkinlik gerçekleştirdi.

Seminer, Cafer Sadık Abalıoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmet Abalıoğlu’nun açılış konuşması ile başladı.

Ardından katılımcılara seslenen Sağlık Müdürü Dr. Şükrü Arpacı ülkemizdeki ve yurtdışındaki organ bağış oranları hakkında bilgi verdi.

Medicana Çamlıca Hastanesi Organ Nakli Bölüm Başkanı Prof. Dr. H. Çağatay Aydın, Organ ve Doku Bağışı Haftasının ilk başarılı organ naklinin 3 Kasım 1975 tarihinde yapılması sebebiyle bu tarihlerde kutlandığını belirterek, organ nakli yapılabilecek hastalar ve bağış yapabilecek kişilerle ilgili detaylı bilgiler verdi.

Müftü Yardımcısı Talat Özmet ise organ bağışının dini boyutunu ele aldı. Gerekli şartlar sağlandığında organ bağışının dinen uygun olduğunu belirten Özmet, değişik zamanlardaki vaaz ve hutbelerde konuya değinildiğini kaydetti.

Pamukkale Üniversitesi Organ Nakli Koordinatör Yardımcısı Betül Akçakaya da hastalarla yaşadığı çarpıcı örneklerle süslediği konuşmasının sonunda sorulara yanıt verdi.

Pamukkale Üniversitesi Organ Nakli Merkezi Müdürü Doç. Dr. Murat Özban ise merkezin çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Organ nakli yapılan hastalar ve organ bağışında bulunanların nakilden önce ve sonra yaşadıklarını paylaşmaları duygu dolu anların yaşanmasına yol açtı. Karaciğer nakli gerçekleşen bir Tıp Fakültesi öğrencisi ise duygularını yazmış olduğu şiirle paylaştı.

Seminer sonrasında tüm konuşmacılara Doçev’den adlarına bağışlanan fidanların sertifikaları verildi.

Etkinlik, katılımcıların organ bağışında bulunmalarıyla son buldu. Bağışları Pamukkale Üniversitesi Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ekipleri aldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı