REKLAMI GEÇ

CUMARTESİ NÖBETİNE TEPKİ

CUMARTESİ NÖBETİNE TEPKİ

Türk Sağlık Sen Denizli Şubesi Başkanı Rayif Kurşunoğlu, Aile hekimlerine getirilen nöbet zorunluluğunun günü kurtarmaya yönelik haksız bir uygulama olduğunu açıkladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Ocak 2015 Cumartesi, 15:49

Türk Sağlık Sen (TSS) Denizli Şube Başkanı Rayif Kurşunoğlu yaptığı açıklamada, aile hekimlerinin iş yükünün her geçen gün arttığını, cumartesi nöbeti mecburiyetinin de bunun son örneği olduğunu ifade etti.

Bir aile hekiminin yılda 10 bin muayene yaptığını kaydeden Kurşunoğlu, “Türkiye’de 2013 yılında aile hekimliklerinde yapılan muayene sayısı 210 milyon. Yani bir aile hekimi bir yılda ortalama 10 bin muayene yapıyor. Dikkatinizi çekiyorum bu sadece yapılan muayene sayısı, diğer görevleri değerlendirmeye dahi almıyoruz. Çalışanları zorlayan yetersiz istihdam ve ağır iş yükü yetmezmiş gibi bunun üstüne bir de nöbet eklemek isteyenlerin gözleri var görmüyorlar, kulakları var duymuyorlar, akılları var ama idrak edemiyorlar. Tek bildikleri çalışana zulüm etmek. Çalışmaktan tek anladıkları köle düzeni. Köle gibi, makine gibi olun diyorlar. Birde taviz yok diyerek çalışanı tehdit ediyorlar. Ama biz tehditlere pabuç bırakmayız. Teröriste, kaçakçıya, hırsıza, uğursuza taviz veren ama çalışana gelince taviz yok diyenler iyi bilsin ki bizde de hiç geri adım yoktur. Sizin taviz dediğiniz bizim hakkımızdır, söke söke alacağız. Bunlar kalıcı çözümle uğraşmıyorlar. Günü kurtaralım da ne olursa olsun diyorlar.Bir yerdeki yırtığı başka bir yeri kopararak dikmeye çalışan acemi terziler gibi davranıyorlar.Aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanları nöbet tutmuyor diyorlar ama 1 dakika bile nöbet tutmayan, idari pozisyonlarda görev yapan 4 bin hekime yönelik bir düzenleme yapmıyorlar” diye konuştu.

“MÜCADELEMİZ SÜRECEK”
Aile Hekimlerinin iş yükünün arttırılmasından vazgeçilmesini isteyen Kurşunoğlu, şunları söyledi: “Kısacası ne çalışan hakkı biliyorlar, ne de adaletten yana bir tavır sergiliyorlar. Peygamber Efendimiz bir hadisi şeriflerinde buyuruyorlar ki; “Adalet güzeldir, fakat yöneticilerde olursa daha güzeldir” fakat bunlarda zerre kadar adalet duygusu yok. Hak, hukuk deyince yüzlerini çevirip kulaklarını tıkıyorlar. Ama onlara bu meydanlarda adaleti, hakkı ve hukuku öğreteceğiz. Keyiflerinin istediği bir çalışma hayatı olmayacağını göstereceğiz. Köle düzenini kurdurmayacak, zalimleri sevindirmeyeceğiz. Bu anlayıştan yola çıkarak 12 Aralık’ta iş bırakmış ve 13 Aralıkta Aile hekimleri federasyonunun gerçekleştirdiği mitinge katılmıştık. 3 Ocak tarihinde de, 2015 yılında hayata geçen cumartesi nöbetlerine uygulamayla birlikte tepki gösterdik ve işe gitmedik. Hakkımızı alana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı