REKLAMI GEÇ

Dans ederek kalp masajını öğrettiler

Dans ederek kalp masajını öğrettiler

Denizli Sağlık Müdürlüğü 112 Acil Yardım ile Ulusal Medikal Kurtarma ekipleri (UMKE) acil yardımda kalp masajının önemini anlatmak için ilginç bir etkinlik düzenledi. Bir alışveriş merkezinin girişinde düzenlenen ‘Kalbe Dokunun’ isimli etkinlikte, 112 Acil Yardım ve UMKE çalışanları, müzik eşliğinde dans ederek çok sayıda kişiye kalp masajını öğretti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Haziran 2016 Pazar, 11:26

Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, (DHA)
Forum Çamlık AVM’nin girişinde yapılan ‘Kalbe Dokunun’ isimli etkinlik, senaryo gereği kaza yapan ve kalbi duran bir sürücüye 112 ekiplerinin müdahalesiyle başladı. Otomobilden çıkarılan kalbi duran sürücüye kalp masajı yapıldı. Bu sırada başlayan müzik eşliğinde diğer acil sağlık ekipleri de dans ederek cansız mankenlere kalp masajı uygulayarak etkinliğe katılanları bilgilendirdi.

denizli-umke-dans-ederek-kalp-masaji-ogrettiler-1

Etkinlikte ‘Kalbe Dokunun’ sloganıyla kalp masajının, 112 acil yardım ekiplerinin olay yerine gelene kadar doğru uygulanmasının bir hayat kurtarabileceği mesajı verildi. Acil yardım çalışanları, vatandaşlara da müzik eşliğinde cansız mankenlere kalp masajı yaptırdı. Çok sayıda kişinin ilgiyle izlediği etkinlikte vatandaşlar, uygulamalı olarak kalp masajını öğrenmeye çalıştı.

denizli-umke-dans-ederek-kalp-masaji-ogrettiler-2Denizli İl Sağlık Müdürü Şükrü Arpacı, acil sağlık müdahalesinde ilk 10-15 dakikanın çok önemli olduğunu belirterek, “112 ambulansının olay yerine gelmesi ve hastaya müdahale etmesi önemlidir ama ilk 10 dakika içinde acil müdahalelerin halkımız tarafından bilinmesi çok önemli. Kalbi duran bir kişiye ilk 5 dakikada kalp masajı yapılmalıdır. Bizde farklı bir etkinlik yaparak vatandaşlarımızın dikkatini çekmek istedik. Müzikli danslı kalp masajı eğitiyle farkındalık yarattık. Acil müdahalelerin çeşitlerini kısa sürede öğretmek mümkün değil, ama kalp masajını müzikli danslı öğretmeye çalıştık. Müdürlük olarak ilk yardım eğitimlerini yüzlerce kişiye vermekteyiz. Bu eğitimleri vermeye de devam edeceğiz. Yapacağımız uygulamayla dikkat çekmek istedik” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı