REKLAMI GEÇ

DDH’de palyatif bakım merkezi açıldı

DDH’de palyatif bakım merkezi açıldı

Denizli Devlet Hastanesi’nde tıbbi ve cerrahi tedavi şansı kalmayan hastaların son günlerini daha iyi bir ortamda, kaliteli bir şekilde geçirmelerini sağlamak ve aynı zamanda yoğun bakım ihtiyacını karşılamak amacıyla “Palyatif Bakım Merkezi” açıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Kasım 2014 Salı, 15:20

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Denizli Devlet Hastanesi bünyesinde 6 yataklı olarak hizmete açılan Palyatif Bakım Merkezi’nde hasta kabulüne başlandı. 

Merkezde hastanın ve ailesinin yaşamını tehdit eden sorunlarla karşılaşıldığında ağrının ve diğer fiziksel, psiko-sosyal ve manevi problemlerin erken döneminde belirlenmesi, tedavi ile acı çekmenin önlenerek hasta ve ailesinin yaşam kalitesinin geliştirilmesi sağlanacak.

PALYATİF BAKIM MERKEZİNİN AMAÇLARI
Aileye dinlenme desteğinin sağlanması, ölüm sırasındaki bakım ve yas sürecinin sağlıklı gerçekleşmesini kendisine ilke olarak edinen Palyatif Bakım Merkezi’nde, ölüm normal bir süreç gibi kabul edilerek yaşam destekleniyor. Merkezde ölüme kadar mümkün olduğunca hastanın yaşamını aktif kılmak için yaşam destek sistemi sağlanıyor.

HANGİ HASTALAR KABUL EDİLİYOR?
Palyatif Bakım Merkezi’nde istirahatta dahi ağrısı devam eden ve yan etkiler nedeni ile medikal tedavi uygulanamayan hastalar, ağız yoluyla beslenme imkanı kalmamış, tedaviye dirençli yarası olan hastalar, tedaviye dirençli ileri kalp yetmezliği olan hastalar, onkoloji hastaları, kronik tedaviye dirençli olan son dönem akciğer hastaları, klinik tablosunda akut değişiklik olan demans hastaları kabul edilecek.

HASTA VE YAKINI MERKEZDE RAHAT EDECEK
Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Osman Acar Palyatif Bakım Merkezi’ni ziyaret ederek, incelemelerde bulundu. Denizli Devlet Hastanesi yöneticilerine merkezin açılmasında gösterdikleri emeklerinden dolayı teşekkür eden Acar, “Hem hastalarımızın yakınları hem de hastalarımız burada kaldığı sürece her türlü ihtiyaçlarını merkezimizden sağlayabilecek” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı