REKLAMI GEÇ

17 yıldır çekiyordu, DDH’da kurtuldu

17 yıldır çekiyordu, DDH’da kurtuldu

Daha önce İzmir’de operasyon geçirmesine rağmen çapraz bağ-menüsküsten kurtulamayan Bülent Okçu (41) çareyi Denizli Devlet Hastanesi’nde buldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Aralık 2016 Salı, 11:28

Ön çapraz bağ – menüsküs yırtığı rahatsızlığıyla Denizli Devlet Hastanesi Ortopedi Kliniği’ne başvuran Bülent Okçu, Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Özgür Özer tarafından yapılan muayene edildi ve ameliyat olmasına karar verildi. Ortopedi Kliniği’ne yatırılan Okçu, yapılan ameliyatın sonunda 17 yıldır sakatlanmasından kaynaklı yaşadığı sorunlardan kurtularak eski sağlığına kavuştu.

Ameliyatı gerçekleştiren Denizli Devlet Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Özgür Özer, ön çapraz bağ – menüsküs yırtığı rahatsızlıklarının daha çok sporcularda görüldüğüne dikkat çekerek, tedaviyi Bülent Okçu’da da başarıyla uyguladıkları söyledi.

Dr. Özer, “Ön çapraz bağ yaralanmaları, genellikle sabit ayak üzerinde ani dönme hareketi sırasında ortaya çıkar. Daha çok sporcularda görülen bir rahatsızlıktır. Sıklıkla sporcunun kendisinin yaptığı bir hareket sırasında olur. Daha nadiren dize gelen doğrudan darbeler, trafik kazaları, yüksekten düşme ve endüstriyel kazalar sonrasında ön çapraz bağ yaralanmaları ortaya çıkabilir. Bu durumda, ön çapraz bağ yaralanmalarına arka çapraz bağ, yan bağlar ve menüsküslerin yaralanmaları da eklenebilir. Dizdeki bir bağın kopması durumudur. Bu rahatsızlığın tedavisi ameliyatla mümkündür ve bu da teknik bir ameliyattır. Hastanemiz Ortopedi Kliniğinde yaklaşık 10 yıldan bu yana bu ameliyatlar başarılı bir şekilde yapılabilmektedir. Denizli Devlet Hastanemiz donanım bakımından bölgede oldukça ileri durumda olup sadece Denizli ve çevre iller değil uzak illerden de hastaların tercih ettiği bir noktaya ulaşmıştır. Bu sporcularımız daha önceleri Denizli’den İzmir, Ankara, İstanbul gibi büyük merkezlere gidip ameliyatlarını olmaktaydılar. 10 yıldan bu yana hastalarımız bu ameliyatları Denizli’de hastanemizde olabilmekte hatta çevre illerden de bu ameliyatı hastanemizde olmuş hastalarımızdan duyarak bizlere başvurmaktadırlar. Bülent Bey de o hastalarımızdan bir tanesidir. Hastamız Bülent Okçu, daha çok sporcularda görülen ön çapraz bağ – menüsküs yırtığı rahatsızlığıyla daha önce İzmir’de başka bir sağlık tesisinde 2 defa ameliyat olup ancak sağlığına tam anlamıyla kavuşamamıştır. Daha sonra Hastanemize aynı şikayetler ile başvurmuş ve dün yaptığımız başarılı bir ön çapraz bağ – menüsküs ameliyatı ile sağlığına kavuşmuştur. Hastamızı ameliyatın ertesi günü yürütmeye başlıyoruz. Bu ameliyatı olan hastalarımızın profesyonel spor faaliyetlerine dönmeleri yaklaşık 1 yıl sonra olmalıdır. Çünkü o bağın orada kemiklere yapışma dediğimiz süreci uzun sürmektedir. Ancak basit düz koşular, basit sportif hareketlere 3-4 ay sonra yavaş yavaş başlayabilirler” dedi.

HALI SAHA YERİNE ÇİM SAHA TERCİH EDİLMELİ
Sporcuların bu bağ yaralanmalarını daha çok halı sahalarda çok sık yaşadıklarını vurgulayan Op. Dr. Özgür Özer, halı sahaların spor faaliyetleri açısından çok sağlıklı yerler olmadığını ifade etti.

Özer, “Halı sahalarda ki sürtünme katsayısı çim sahaya göre çok daha yüksek olduğu için bağ yaralanmalarının %80-90’ını buralarda görüyoruz. Bu nedenle özellikle profesyonel spor yapanların halı sahalarda oynarken biraz daha dikkat etmeleri gerekiyor” dedi.

17 YIL SONRA SAĞLIĞINA KAVUŞTU
17 yıl sonra başarılı bir operasyon ile sağlığına kavuşan Bülent Okçu da rahatsızlığının 17 yıl önce başladığını belirterek, “İzmir’de 2 defa operasyon geçirdim. Fakat ikisinde de iyileşme sağlanamadı. Üçüncü kez operasyon olmak istediğimde orada ki doktorum bu operasyonu yapamayacağını hatta bu ameliyatı yaptırmamamı nasılsa sporcu olmadığımı söyledi. Ama benim hayatım inanılmaz derecede kısıtlanmıştı. Çünkü sakat olan bacağımla hiçbir şekilde hareket edemememe, ağrı, bazı günlerde gece yüklendiğimde uyku uyuyamama ve diğer bacağıma fazla yük bindirmekten kaynaklı rahatsızlıklar hissetmeye başlamıştım. Ameliyattan açıkçası artık korkuyordum. Bu operasyon herkesin ben yaparım diye yola çıktığı ama yaşadığım tecrübelerden de gördüm ki herkesin yapamayacağı bir ameliyatmış. Özgür Özer’i burada tedavi gören hastalardan duyarak İzmir’den Denizli Devlet Hastanesi’ne geldim. Çok başarılı bir operasyon geçirdim” dedi.

Yorumlar

Bülent okçu   -  Bağlantı 27 Haziran 2020, 12:44

ameliyatımdan bu yana yaklasık 4 yıl oldu.hocamın sayesinde suan cok cok iyiyim.Kimse ayakla ilgili sıkıntı çekmesin inşallah çekersede korkmasın çünkü özgür hoca var……..teşekkürler hocam

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı