REKLAMI GEÇ

DENİZLİ BÖLGE HASTANESİ’NİN İHALESİ BU SENE

DENİZLİ BÖLGE HASTANESİ’NİN İHALESİ BU SENE

Denizli’ye gelen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, kente sağlık kompleksi yapılacağı müjdesini verdi. Bu yıl içerisinde ihaleye çıkartılacak olan hastanede, birçok bölüm bulunacak ve Ege Bölgesi’ne hizmet verecek.

/ DENİZLİHABER / 7 Haziran 2010 Pazartesi, 19:37

Bir takım incelemelerde bulunmak ve bazı ziyaretler yapmak üzere Denizli’ye gelen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Denizli’de bu yıl içerisinde ihalesi yapılması düşünülen bölge hastanesi hakkında müjdeli haber verdi. Sağlık Bakanlığı olarak Ege bölgesinde Denizli’nin önemli yeri olduğunu belirten Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Denizli’de sağlık açısından önemli çalışmaların yapıldığını söyledi. Valilik ziyaretinde açıklamalarda bulunan Bakan Akdağ, “Ege Bölgesi’nde Denizli’de bulunan hastanelerin fiziki alt yapıları itibariyle bölgeye önemli hizmetler vermektedir. Önemli projelere de imza atan Denizli’de evde bakım hizmetleri tüm illere örnek olmuştur. Yakın zamanda Denizli’de bir sağlık kompleksi yapmayı hedefliyoruz. Bunun içerisinde her türlü bölümler yer alacak. Şu anda yeri belirlendi ve bu yıl içerisinde ihalesi yapılacak. Karahasanlı-Üçler’de yapılacak bu hastanemiz, Ege Bölgesi’ne hizmet verecek. Bunların dışında fiziki anlamda Acıpayam, Tavas ve Çameli İlçelerimize de yeni hastane binaları yapılacak” dedi.

“Denizli halkına ayıp ediyorlar”
Devlet Hastanesi duvarına ‘bu hastane satılık değildir’ pankartının asıldığını, bunun da görevliler tarafından indirildiğini hatırlatan Bakan Akdağ, bunu yapanların Denizli halkına ayıp ettiğini ve saygısızlık yaptığını ifade etti. Hastaneler Birliği Kanunu’nun tüm hastaneleri tek çatı altında toplayarak, yerinden yönetimi sağlayacak bir sistem olacağını ifade eden Bakan Akdağ, “Hastaneler Birliği Kanunu ile tüm hastaneler tek çatı altında toplanacak, alımlar bir elden yapılacak, personel dağıtımı da buradan yapılacak. Şimdi biz Ankara’dan hastanemize hastane müdür yardımcısı atıyoruz. Bunun zorluğunu hepimiz biliyoruz. Bunu istemeyenler kendi başarılarından emin olamayanlar. Bu sistemle uzun süreli yöneticilik bitiyor. Yöneticiler, bundan böyle 3’er yıllık incelemelere tabii tutulacak. Başarısız olanlar gidecek. Bu pankartı hazırlayanlar da başarısız olan hastane yöneticileridir. Biz hiçbir hastanemizi özelleştirmeyeceğiz ve satmayacağız” dedi.

Denizli’de ilk olarak Valiliği ziyaret eden Akdağ, burada basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını da yanıtladı. Bakan Akdağ, “Türkiye sağlıktaki değişimi yıllarca bekledi. Başbakanın talimatıyla ortaya koyduğu Sağlıkta Dönüşüm Programı, sağlıkta vatandaşına sahip çıkan yeni bir sistem oluşturdu. Sistemin geliştirilecek yerleri var. Türkiye’de sosyal hizmetlerin gelişmesi, Anayasa’nın bir hükmünün yerine getirilmesidir. Türkiye bir sosyal devlettir. Son 7-8 yılda net olarak bunu ortaya koymuştur. Sağlık hizmeti alacağınız zaman hastane kapısında para istenirse, ambulansın kapısında hastane yakınından para istenirse böyle sosyal devlet olmaz. Geçmişte bunlar yapıldı ama şimdi bunlardan kurtulduk. Bir taraftan sosyal devleti güçlendirirken, bir taraftan demokrasiyi güçlendirmeye, özgürlükleri genişletmeye çalışıyoruz. Gelişmiş bir ülke olacaksak ve vatandaşımız refah içinde yaşayacaksa bunların hepsini at başı götürmeliyiz. Türkiye Cumhuriyeti 4 ana prensip üzerine kurulmuştur. Laik, sosyal, demokratik bir hukuk devletiyiz. Dolayısıyla bunların hepsinin ortaya net olarak çıkarmak devletin yapısını güçlendirmek gerekiyor. Modern bir devlet haline gelmek gerekiyor” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı