REKLAMI GEÇ

DDH’da inme hastalığı zirvesi

DDH’da inme hastalığı zirvesi

Devlet Hastanesi’nde İnme hastalığı konusunda bilinç oluşturmak ve inmeli hastalara nasıl müdahale edilmesi gerektiği yönünde de sağlık çalışanlarını bilgilendirmek amacıyla sempozyum düzenlendi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Nisan 2017 Cumartesi, 16:40

Denizli Devlet Hastanesi Konferans Salonu’nda düzenlenen “Akut İstemik İnmede Güncel Yaklaşımlar” konulu sempozyuma Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Berna Öztürk, Tıbbi Hizmetler Başkanı İbrahim Ekiz, Mali Hizmetler Başkanı Yavuz Tosun ile sempozyum konuşmacıları Pamukkale Üniversitesi Nöroloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Eylem Değirmenci, Nöroloji Uzmanı Dr. Ferda Kızıltaş, Denizli Devlet Hastanesi Nöroloji Uzmanı Dr. Mustafa Çam ile Birliğe bağlı sağlık tesislerinde görev yapan Nöroloji Uzmanları, Acil Servis pratisyen ve uzman hekimleri, Acil Servis çalışanları ve Yoğun Bakım hemşireleri katıldı.

Sempozyumda; “Akut İskemik İnmede Güncel Yaklaşımlar”, ‘Akut İskemik İnmede Güncel Tanı ve Tedaviler ve Vaka Sunumları’, ‘Akut İskemik İnme İnme Tanı ve 112 Yaklaşımı’ konularında sunumlar yapıldı. İnme hastalığında güncel tanı ve kentteki inmeli hastalarda tedavi, takip ve rehabilitasyon etkinliğinin arttırılmasına yönelik bilgilendirmeler yapıldı.

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Berna Öztürk, nörolojik bir hastalık olan inmenin toplumda sık görüldüğünü ancak erken evrede fark edilirse ve bu konuda bilinçli davranılırsa önlenebildiğini söyledi. Öztürk, “Günümüzde inme sık rastlanan ve modern çağın öldürücü hastalıklardan biridir. İnmeye güncel yaklaşımlarla ve erken müdahaleyle hastanın hayatını kurtarmak ve yaşamını kaliteli bir hale getirmek mümkün. Ciddi bir organizasyon gerekiyor. Bu tür organizasyon için gerek ekibin hazır olması, gerek 112’nin bu hastayı uygun inme merkezine taşıması gerekse sonrasındaki rehabilitasyon süreci ve yoğun bakım süreciyle multidisipliner bir yaklaşım olması gereklidir. Bu konuda halkın bilinçlenmesi, 112’nin bilinçlenmesi gerekiyor. Biz de Denizli Devlet Hastanesi’nde bir inme merkezi açtık ve şu ana kadar Merkezimizde 48 hastaya tedavi uyguladık. Türkiye’de Devlet Hastaneleri içerisinde en yüksek oranlardan birine sahibiz. Hedefimiz, akut inmeli hastalara çok hızlı bir şekilde müdahale edebilmek, hayati riski en aza indirmek” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı