REKLAMI GEÇ

Geçirdiği trafik kazası sonrası yaşamını yitiren İbrahim Albay’ın organları bağışlandı

Geçirdiği trafik kazası sonrası yaşamını yitiren İbrahim Albay’ın organları bağışlandı

Denizli’de trafik kazasında ağır yaralanan İbrahim Albay’ın beyin ölümü gerçekleşince ailesi organlarını bağışladı. İbrahim Albay, 3 kişiye can, bir kişiye de ışık verecek.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Temmuz 2017 Salı, 16:27

45 yaşındaki İbrahim Albay 26 Haziran’da motosikletle geçirdiği trafik kazasında ağır yaralanarak Servergazi Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastanede hemen ameliyata alınan Albay, bir hafta boyunca Anestezi Yoğun Bakım’da yaşam mücadelesi verdi. 3 Temmuz’da beyin ölümü gerçekleşen İbrahim Albay’ın organları yapılan görüşmeler sonunda ailesi tarafından bağışlandı.

Servergazi Devlet Hastanesi’ne Bursa ve İzmir’den gelen ekipler aynı anda karaciğer, böbrek, kalp ve korneayı aldı. Alınan organlardan karaciğer Bursa’ya, 2 böbrek, kalp ve kornea da İzmir’e gönderildi.

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk, İbrahim Albay’ın ailesine baş sağlığı dileyerek, “En acı günlerinde organ bağışında bulunarak organ bekleyen ailelere umut olan Albay ailesine çok teşekkür ediyorum. Rahmetli 3 kişiye böbrekleri, kalbi ve karaciğeri ile can verip, kornea nakli bekleyen bir kişiye de ışık oldu” dedi.

Öztürk, kamu hastanelerinde 2017 yılında toplam 7 organ bağışı olduğunu, organların Türkiye’nin çeşitli yerlerinde organ bekleyen hastalara gönderildiğini söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı