REKLAMI GEÇ

92 yaşındaki dede, Azrail’e meydan okudu

92 yaşındaki dede, Azrail’e meydan okudu

Akciğer hastalığı nedeniyle Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesi’nde ameliyat olan 92 yaşındaki Ali Tüzen sağlığına kavuştu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 28 Haziran 2017 Çarşamba, 11:17

Denizli’de 92 yaşındaki Ali Tüzen sürekli öksürdüğü için bir süre önce PAÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’ne giderek tedavi oldu. Tüzen’i muayene eden Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bilgin Emrecan, kranik akciğer hastası ve göğüs boşluğunda da kese şeklinde aort anevrizması olan Tüzen’in ameliyat olması gerektiğini, ancak ileri yaşı nedeniyle ameliyatın riskli olduğunu söyledi.

Ali Tüzen ise, ameliyat olmaya karar verip ısrar etti. Hasta uyutulmadan, lokal anestezi ile35 dakikada ameliyat edildi. 24 saat sonra da taburcu edildi.

Prof. Dr. Emrecan, “Göğüs boşluğunda aortta 7 santimetrelik kese şeklinde aort anevrizması nedeniyle hastaneye başvuran hasta, aynı zamanda kronik akciğer hastalığı nedeniyle sürekli öksürük yakınması şikayetiyle bize geldi. Kese şeklinde anevrizmaların patlama riski diğer anevrizmalara göre daha yüksek olması ve yine patlama riskini artıran akciğer hastalığı nedeniyle ameliyat kararı aldık. Ancak ameliyatı ileri yaş ve akciğer hastalığı nedeniyle yüksek riskli olduğundan öncelikli olarak kapalı ameliyat olan kapalı stent uygulamasına karar verildi. Hasta sağlıklı bir şekilde 24 saat sonra taburcu edildi” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı