REKLAMI GEÇ

Hemşireler Haftası ödülleri verildi

Hemşireler Haftası ödülleri verildi

Hemşireler Haftası dolayısıyla Sağlık Sen Denizli Şubesi, Denizli İl Sağlık Müdürlüğü, Denizli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği ve Denizli Halk Sağlığı Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlen etkinlikte, 2017 yılı ‘Yılın Ebesi’, ‘Yılın Hemşiresi’ ve ‘Yılın Annesi’ seçilen sağlık çalışanları ödüllendirildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 13 Mayıs 2017 Cumartesi, 10:34

Sağlık Sen Denizli Şubesi, İl Sağlık Müdürlüğü, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği ve Halk Sağlığı Müdürlüğü işbirliğinde 12 – 18 Mayıs Hemşireler Haftası dolayısıyla Denizli Devlet Hastanesi Konferans Salonunda bir etkinlik planlandı. Etkinliğe; İl Sağlık Müdürü Dr. Şükrü Arpacı, Denizli Kamu Hastaneler Birliği Tıbbi Hizmetler Başkanı Op. Dr. İbrahim Ekiz, Halk sağlığı Müdürü Dr. Veli Kılınçarslan, Sağlık Sen Denizli Şube Başkanı Metin Yüksel Koçoğlu, idareciler ve çok sayıda sağlık çalışanı katıldı.

Etkinlikte Sağlık Sen Denizli Şube Başkanı Metin Yüksel Koçoğlu hemşirelerin zor şartlar altında ülkenin dört bir yanında büyük bir özveriyle çalıştığına dikkat çekerek, “Sağlık hizmetinin sunulmasında, fedakarlık ve özverileri ile bu kutsal vazifenin yükünü omuzlarında taşıyan hemşirelerimizin günlerini kutluyorum” dedi. Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Tıbbi Hizmetler Başkanı Op. Dr. İbrahim Ekiz de 12 Mayıs Hemşireler Günü ve 12-18 Mayıs Hemşireler Haftası olarak kutlandığını belirterek; “Sağlık sisteminde önemli bir yere sahip hemşirelerimizin gününü kutlarım” dedi.

Halk Sağlığı Müdürü Dr. Veli Kılınçarslan, “ Hemşire demek bizim kültürümüzde kardeş demek yardımseverlik demek, insanlık demek, acı çekene, yardım isteyene elini uzatmak demek. Bunu da hepiniz severek isteyerek gönülden yapıyorsunuz. Hepinizin hemşireler haftası kutlu olsun” dedi. Denizli İl Sağlık Müdürü Dr. Şükrü Arpacı da; “ İcra ettiğimiz meslek hemşiresiyle, ebesiyle, sağlık çalışanıyla beraber ekip halinde yapılan gecesi gündüzü olmayan fedakârca çalışılan bir meslek. Ben bu meslek camiasının içerisinde olmaktan her zaman için onur duyuyorum. Hastanenin aciline geldiğinizde gözünüzü ilk açtığınızda göreceğiniz ilk insan hemşirelerdir. Yâda çocuğunuz dünyaya geldiğinde onu kucağınıza bir ebe getirir. İnsanların en zor zamanlarında yanlarında olan siz değerli hemşirelerimizin gününü kutluyorum” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından ünlü kitle konuşmacısı Canten Kaya’nın söyleşisine geçildi. Kaya, kendi hayatından eğlenceli bir dille kesitler sunarak insanların isterlerse hayallerini gerçekleştirebileceklerini belirterek; “Ben kekemeydim. En büyük hayalim kitlelere karşı konuşmaktı. Önce kendimi gözlemledim. İlk girdiğim ortamlarda kekeliyordum. Ya da rezil olma korkusunu aklıma getirdikçe kekeliyordum. Özgüvenim geldiği anda kekelemeyi bıraktım” dedi. Kaya, kişiler arası doğru iletişimin de yaşamda çok önemli bir yeri olduğunu dile getirdi.

Daha sonra 2017 yılı ‘Yılın Ebesi’, ‘Yılın Hemşiresi’ ve ‘Yılın Annesi’ ödül törenine geçilen programda; Acıpayam İlçesi Yeşildere Sağlık Evinde 22 yıldır aralıksız görev yapan Ebe Özay Şentürk ‘Yılın Ebesi’, Denizli Devlet Hastanesi Cerrahi Servisinde kesintisiz 35 yıl aynı serviste görev yapan hemşire Fatma Çabuk ‘Yılın Hemşiresi’ ve 2016 Kasım ayında Tunceli’de terörle mücadelede şehit olan Burhan Acar’ın annesi Ayşe Acar ise ‘Yılın Annesi’ seçilerek ödülleri protokol tarafından verildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı