REKLAMI GEÇ

Kamu Hastaneleri ile Sosyal Hizmetler el ele

Kamu Hastaneleri ile Sosyal Hizmetler el ele

Kamu Hastaneleri Birliği ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, evde bakım hizmetlerinde birlikte çalışıyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Ağustos 2017 Salı, 10:27

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Evde Bakım Hizmeti Birimi ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ekipleri, evde bakım hizmetlerinde birlikte çalışıyor.

İki kurumdan uzmanlar, yatağa bağımlı olarak solunum cihazıyla yaşayan ve 2013 yılından bu yana Evde Sağlık Ekibi’nin kontrolünde olan ‘Spinal Müsküler Atrofi’ (SMA) hastası 9 yaşındaki Mehmet Hasan Kayhan’ı ziyaret etti.

Ziyarette, hasta Kayhan’ın Evde Sağlık Koordinatör Hekimi Dr. Bekir Öztürk ve ekibi tarafından kontrol ve tedavisi yapıldıktan sonra ASPİM’den görevli Sosyal Hizmet Uzmanı tarafından ise ailenin sosyal durum değerlendirmesi yapıldı ve gerekli yardımın yapılabilmesi için ilgili kuruluşlara yönlendirildi. Dr. Bekir Öztürk, hastanın 2013 yılından bu yana Evde Sağlık Birimine kayıtlı olduğu ve rutin aralıklar ile kontrol ve tedavisinin yapıldığını dile getirerek ekip olarak hastanın sağlık durumu ile yakından ilgilendiklerini belirtti.

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile imzalanan protokol sonrası yaptıkları toplantıda, iki kurum birlikteliğinde hasta ziyaretleri yapmayı kararlaştırdıklarını ve ziyaretin ilkini ‘Spinal Müsküler Atrofi’ (SMA) hastası 9 yaşındaki Mehmet Hasan Kayhan’ın evine gerçekleştirdiklerini belirterek, “Denizli’de yaşayan ve iki kurumun birinden hizmet alan tüm engelli ve bakıma ihtiyaç duyan vatandaşlara ulaşmayı, onların ihtiyacı olan hem sağlık yardımı hem de sosyal yardımı daha hızlı ve etkin ulaştırmayı hedefliyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı