REKLAMI GEÇ

Tıp Fakültesi, kadavra bağışı istiyor

Tıp Fakültesi, kadavra bağışı istiyor

Tıp öğreniminde öğrencilerin ölü insan vücudunda görerek, uygulayarak öğrenim görmesi için kadavra bağışının artması gerektiği açıklandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Mayıs 2017 Pazartesi, 11:04

Kaliteli tıp eğitiminde önemi büyük olan kadavra bulma konusunda tıp fakülteleri büyük sıkıntı yaşıyor. Doktor adaylarının kusursuz eğitimden geçmesi için ellerine neşter alıp, kadavra üzerinde çalışmasının şart olduğunu açıklayan uzmanlar, Türkiye’de kadavra konusunda büyük sıkıntı yaşandığını belirtiyor.

Tıp alanında yapılan çalışmaları geliştirmek, bu konuda insanları bilinçlendirmek ve farkındalığı arttırmak amacıyla Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı tarafından sunum gerçekleştirildi. Etkinliğe Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Şahika Pınar Akyer, Anatomi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Esat Adıgüzel, akademisyenler ve gönüllü kadavra bağışçıları katıldı.

Türk Tıp tarihinde bilimsel anlamda katkı sağlamak adına bedenini kadavra olarak ilk bağışlayanlardan, Türkiye’nin ilk olimpiyat sporcularından ve Türkiye’nin ilk bisiklet atölyesinin kurucusu Cavit Cav’ın hikayesinin anlatıldığı ‘Anatomiye Adanmış Bir Beden’ adlı sunum, Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Araştırma Görevlisi Mehmet Demirci tarafından yapıldı.

Anatomi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Esat Adıgüzel, bilime katkı sunmanın sosyal sorumluluk projesi olduğunu belirterek, “Son dönemlerde 15 kişi fakültemize kadavrasını bağışladı. Bu duruma çok sevindik. Kaliteli tıp eğitimi için kadavranın önemi büyük. İnsanlarımız daha çok kadavra bağışlamalıdır. Çünkü ülkemizdeki tıp eğitiminde maalesef kadavra bulmakta zorluk çekiliyor” dedi.

Etkinliğe davet edilen gönüllü kadavra bağışçıları Zekeriya Soygül ve Fatih Aydınlık ise, Türk bilimi için bağışta bulunduklarını söyledi.

Yorumlar

ali akkaya   -  Bağlantı 29 Mayıs 2017, 12:09

tıpfakultesindeki doktorların ordaki öğrencilerin annesi babası dedesi ebesi vardır mutlaka vefat eden onlar bağışlasaydı

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı