REKLAMI GEÇ

‘Sıcaklarda midenizi zorlamayın’

‘Sıcaklarda midenizi zorlamayın’

Uzman Doktor Kemal Kul, yaz aylarında midenin yorulmaması gerektiğini söyledi, mide koruyucu önerisinde bulundu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Ağustos 2017 Perşembe, 14:09

Özel Denizli Tekden Hastanesi Gastroenteroloji Bölümü’nden Uz.Dr.Kemal Kul, yaz aylarında mide koruyucu önerilerde bulundu.

Kul, sıcak ve nemli havaların yaşandığı yaz döneminde açık büfe öğünler, uzayan geceler ve değişen yeme alışkanlıkları nedeniyle mide rahatsızlıklarının artış gösterdiğini söyledi. Midede şişkinlik, yanma, reflü ve düzensiz beslenmeyle gelen kabızlığın özellikle yemek sonrasında tatsız bir biçimde ortaya çıkıp, yaz aktivitelerine gölge düşürebildiğini belirten Dr.Kul “Mide sağlığını korurken, yazın ritmine ayak uydurmaya destek olacak, enerji veren besinlerin tüketimi ise bu dönemde büyük önem taşıyor” dedi.

Kemal Kul, fiziksel aktivite yaparken midenin dolu olmasının, hem yediklerin ağza gelmesine yol açtığını hem de sindirim sistemine kan akımı arttığı için kaslardaki performans düşüşü yaşattığını söyleyerek, “Havuz ve denize girmeyi de fiziksel aktivite kategorisinde değerlendirmek gerekir. Bu aktivitelerde bulunulacaksa, öğün şeklinde yenilen yemekten en az iki saat geçmesi tavsiye edilir. 30 dakikadan daha uzun süre yüzme planı olan bir kişinin denize ya da havuza girmeden önce enerji ve mineraller için muz gibi bir meyve ya da kuru üzüm, incir gibi kuru meyveyi aktivite öncesinde tüketmesi, performansı artıracaktır. Tok karınla denize girildiğinde mide krampı olacağına dair düşüncenin ise bilimsel dayanağı yoktur ” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı