REKLAMI GEÇ

Hastanelerin verimliliği ve kalitesini arttıracak eğitimi aldılar

Hastanelerin verimliliği ve kalitesini arttıracak eğitimi aldılar

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, hastanelerde kalitenin yükseltilmesi, tüm servislerde kaliteye yönelik çabaların özendirilmesi ve sağlık hizmetlerinin başarılı bir şekilde hasta ve hasta yakınlarına sunulması için “Denizli Yıldızı” isimli eğitim verdi. Genel Sekreter Dr.Berna Öztürk, “Hastanelerimizde kalite bilincinin yükseltilmesi ve yaygınlaşması, tüm bölüm ve servislerin kaliteye yönelik çabalarının özendirilmesini ve başarılı sağlık hizmetinin hasta ve yakınlarının yararına sunulmasını amaçladık” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Nisan 2017 Cumartesi, 12:58

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, hastanelerde hizmet ve memnuniyet standartını yükseltmek için kamu hastanelerinin Yoğun Bakım ve Verimlilik Kalite Birimi’nde görevli 35 sağlık çalışanına beş gün süren eğitim verdi. “Denizli Yıldızı” isimli eğitim projesine katılanlara belgelerini Genel Sekreter Dr. Berna Öztürk verdi.

Eğitimde öncelikle Denizli Yıldızlarına aday servis, yoğun bakım sorumlularına sistem içinde etkin öz değerlendirme yapmalarını sağlamak planlandı. İkinci aşamada il genelinde verimlilik ve kalite alanında yapılan değerlendirmede görev alacak değerlendirici sayısını artırmak ve değerlendiricilerin bilgi, deneyim ve yetkinliklerini artırmak hedeflendi.

Eğitimde beş gün boyunca hizmete erişim ve sürekliliği, hasta bakımı, güvenlik raporlama sistemi, risk yönetimi, eğitim yönetimi, çalışan sağlığı ve güvenliği, hasta ve ailesinin hakları hasta güvenliği, enfeksiyonların kontrolü ve önlenmesi, ilaç yönetimi, transfüzyon yönetimi vb. konularında eğitim verildi.

Genel Sekreter Dr. Berna Öztürk “Hastanelerdeki tüm bölüm ve servislerin kaliteye yönelik çabalarının özendirilmesini ve başarılı sağlık hizmetinin hasta ve yakınlarının yararına sunulmasını amaçlıyoruz. Birlik olarak her zaman hedefimiz ‘hastanelerimizde sağlık kalitesini üst seviyelere daha fazla nasıl taşıyabiliriz’ anlayışı oldu. Bundan sonra da bu hedef doğrultusunda gerek eğitimlerimiz gerek proje çalışmalarımızla Denizli’ye en güzel hizmeti vermeye çalışacağız” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı