REKLAMI GEÇ

Kanser hastalarına moral verdiler

Kanser hastalarına moral verdiler

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk, “Dünya Kanser Günü” nedeniyle Denizli Devlet Hastanesi Zafer Gökşin Onkoloji Merkezi’nde kanser tedavisi gören hastaları ziyaret ederek karanfil dağıttı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Şubat 2017 Cumartesi, 09:18

Tıbbi Hizmetler Başkanı Op. Dr. İbrahim Ekiz, Hastane Başhekimi Op. Dr. Kadir Gökhan Saçkan ile diğer idareciler, Medikal Onkoloji Uzmanları, Radyasyon Onkoloji Uzmanları ve servis çalışanlarının hazır bulunduğu ziyarette; Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk, kemoterapi tedavisi gören hastaları tek tek ziyaret etti.

“KANSERDE ERKEN TANI ÖNEMLİDİR”
Dünya Kanser Günü nedeniyle kanser tedavisi gören hastalar ile bir araya gelmek istediklerini dile getiren Genel Sekreter Uz. Dr. Berna Öztürk, kanserin dünyada yetişkin nüfusta bütün ölüm nedenleri arasında kalp hastalıklarından sonra ikinci sırada yer aldığını, bu nedenle kanser ile ilgili farkındalık ve bilinç düzeyinin artmasının kansere karşı mücadelede önemli bir adım olduğunu söyledi.

Öztürk, “Kanser yüzyıllardır var olan bir hastalık olup sık görülmesi ve öldürücülüğünün yüksek olması nedeniyle günümüzün de en önemli sorunlarından birisidir. Dünyada yetişkin nüfusta bütün ölüm nedenleri arasında kalp hastalıklarından sonra ikinci sırada yer almaktadır. Her yıl yaklaşık 14 milyon kişi kansere yakalanıyor. Gerekli önlemler alınmazsa 2030 yılında 22 milyon yeni vakanın ortaya çıkacağı tahmin edilmektedir. Kanserin oluşma sebepleri birçok faktöre bağlıdır. Başlıcaları; genetik bozukluklar veya genetik yatkınlık, enfeksiyonlar, beslenme ve yaşam şekli ile zararlı gazlar ve radyasyon gibi çevresel faktörlerdir. Genelde birden fazla sebebin bir araya gelmesi ile oluşum hızlanmaktadır. Tedavisi ve tanısı birçok uzmanlık dallarının işbirliği gerektirmektedir. Tedavisi güçtür. Erken tanı önemlidir. Eğer önlem alınır, zamanında ve erken tedaviye başlanırsa kanser, ölümcül bir hastalık olmaktan çıkar. Çünkü kanser tedavilerinde son 10 yıldaki gelişmelerle hastaların yaşam süresi ve kalitesi de önemli ölçüde artmıştır” diye konuştu.

Kanserin önemli bir kısmının önlenebilir olması nedeniyle bu konuya verilen önemin de giderek arttığına dikkat çeken Genel Sekreter Uz. Dr. Berna Öztürk, birliğe bağlı Denizli Devlet Hastanesi’nin, Denizli’de kanser hastalarının tedavi ve takibinde önemli bir misyon üstlendiğini belirtti.

Zafer Gökşin Onkoloji Merkezi ve Radyoterapi Merkezi’nde sadece Denizli değil, çevre illerden gelen hastaların da tedavi gördüğünü anlatan Öztürk, “Denizli’deki onkoloji hastalarımız önceki yıllarda il dışındaki büyük merkezlere gidiyordu. Bu tedaviyi başka şehirde almak hem hastalara hem de hasta yakınlarına maddi ve manevi anlamda büyük yük getiriyordu. Fakat 2006 yılında Zafer Gökşin Onkoloji Merkezi’nin hastane bünyesinde kurulması ve 2012 yılı Temmuz ayında da Radyoterapi Merkezinin kurulması ile beraber hastanemiz güç kazandı ve bu özellikli birimlerimiz Denizlili hemşerilerimize ve çevre illerden gelen vatandaşlarımıza hizmet vermeye başladı” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı