REKLAMI GEÇ

Sağlık personeline empati eğitimi

Sağlık personeline empati eğitimi

Hastanede yaşanan hasta ve personel sıkıntısını minimum seviyeye indirmek amacıyla Denizli Kamu Hastaneleri Birliği’ne bağlı sağlık tesislerinde çalışan 670 personele ‘Hasta ve Hasta Yakınları İle İletişim’ konulu eğitim semineri verildi. Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk, hastane çalışanlarının empati kurarak hareket etmelerini istedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Ocak 2017 Salı, 12:40

Hastanelerden hizmet alan hasta ve yakınlarının daha nitelikli, daha kaliteli ve daha güzel sağlık hizmeti almasını sağlamak, hastanede hasta-personel arasında yaşanan sıkıntıları minimum seviyelere indirmek amacıyla birlik bünyesinde ‘Hasta ve Hasta Yakınları İle İletişim Eğitimi’ konulu eğitim düzenlendi.

Birliğe bağlı sağlık tesislerinde görevli 174 güvenlik görevlisi, 496 tıbbi sekreter olmak üzere toplamda 670 personelin katıldığı eğitimlerde “Hasta ve Hasta Yakınlarıyla İletişim”, “Öfke Kontrolü” ve “Stres Yönetimi” gibi konular ele alındı.

“EMPATİ KURUN”
Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk hastanelerde hasta ve yakınlarıyla yaşanabilecek durumlar karşısında öfke kontrolü, stresle başa çıkma yolları gibi konularda tıbbi sekreterler ve güvenlik personeline eğitim verildiğini söyledi.

Hastane çalışanlarının empati kurarak hareket etmeleri gerektiğinin altını çizen Öztürk, “Hasta memnuniyeti üzerinde durduğumuz önemli konuların başında gelmektedir. Hastanelerimizde hastaları ilk karşılayan ve yönlendirmede önemli görevler üstlenen Tıbbi Sekreterler ve Güvenlik Personeline de bu noktada önemli görevler düşüyor. Biz de ‘Hasta ve Hasta Yakınları İle İletişim konusunda eğitim düzenleyerek yaşanan sıkıntıları en aza indirmeyi amaçlıyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı