REKLAMI GEÇ

Denizli OSB Acil Sağlık İstasyonu açıldı

Denizli OSB Acil Sağlık İstasyonu açıldı

Denizli Organize Sanayi Bölgesi’ne (DOSB) yaptırılan 112 Acil Sağlık İstasyonu Binası, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu tarafından hizmete açıldı.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 25 Aralık 2015 Cuma, 11:33

Denizli OSB’deki açılış törenine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, AK Parti Milletvekili Nihat Zeybekci, Vali Şükrü Kocatepe, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, daire müdürleri, sanayici ve işadamları katıldı.

Bakan Ramazanoğlu, törende yaptığı konuşmada, bir ülkenin gelişmişliğinin ifade eden göstergelerden birisinin “insani gelişmişlik endeksi” olduğunu, bunun da ancak sağlık hizmetlerine kolay ulaşabilmekle sağlanabileceğini söyledi.

AK Parti iktidarı döneminde sağlık hizmetlerinde önemli gelişmeler sağlandığını anlatan Ramazanoğlu, “Geçmişte işçiler bir hastanede, Bağ-Kur’lular ve memurlar bir başka hastaneden sağlık hizmeti alabiliyordu. İktidarımız döneminde buna son verildi. Herkes, üniversite hastaneleri dahil her hastanede muayene olabiliyor, tedavi edilebiliyor. Sağlık alanında gösterdiğimiz bu gelişmeyi de Avrupa hayretle izliyor” dedi.

denizli_osb_acil_saglik_istasyonu_acilisi-ic

İl Sağlık Müdürü Dr. Şükrü Arpacı ise, Denizli’nin acil sağlık hizmetleri konusunda çok önemli bir noktaya geldiğini, 31 sağlık istasyonunda 100 ambulansla hizmet verildiğini, 2015’te 60 bin kişinin ambulanslarla sağlık kurumlarına taşındığını, 20 ambulans helikopter, 11 ambulans uçak kullanıldığını belirtti.

Konuşmaların ardından, yaklaşık 300 bin liraya mal olan Denizli OSB 112 Acil Sağlık İstasyonu Bakan Ramazanoğlu tarafından hizmete açıldı.

denizli_osb_acil_saglik_istasyonu_acilisi-ic-1

Açılış kurdelesinin kesilmesin ardından, 112 acil sağlık hizmeti ekibi ile birlikte fotoğraf çektiren Bakan Ramazanoğlu,  112 acil sağlık ekibinin bazen hayat kurtarmak için kendi hayatlarını tehlikeye  attığını söyledi. 

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı