REKLAMI GEÇ

Obezite de kansere davetiye

Obezite de kansere davetiye

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk, ‘1-7 Nisan Kanser Haftası’ nedeniyle Denizli Devlet Hastanesi Onkoloji Servisleri’nde kanser tedavisi gören hastaları ziyaret ederek ‘geçmiş olsun’ dileklerinde bulundu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Nisan 2017 Cuma, 09:18

Tıbbi Hizmetler Başkanı Op. Dr. İbrahim Ekiz, Mali Hizmetler Başkanı Yavuz Tosun, Hastane Yönetimi, Medikal Onkoloji Uzmanları, Radyasyon Onkoloji Uzmanları ve servis çalışanlarının hazır bulunduğu ziyarette, Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk, servislerde tedavi gören hastaları tek tek dolaşarak, onlarla uzun uzun sohbet etti ve acil şifalar diledi.

ÇEVRE İLLERE DE ÖNEMLİ HİZMET VERİYOR
‘1-7 Nisan Kanser Haftası’ nedeniyle kanser tedavisi gören hastalar ile bir araya gelmek istediklerini dile getiren Genel Sekreter Uz. Dr. Berna Öztürk, kanser tedavilerinde son 10 yıldaki gelişmelerle hastaların yaşam süresi ve kalitesinin giderek arttığını, erken tanı ve tedavi ile kanserli hastalarda önemli oranda iyileşmenin mümkün olduğunu söyledi.

Öztürk, “Her yıl yaklaşık 14 milyon kişi kansere yakalanıyor. Türkiye’de her yıl yaklaşık 97 bin erkek, 62 bin kadın olmak üzere toplamda 159 bin kişi kansere yakalanmaktadır. Gerekli önlemler alınmazsa 2030 yılında 22 milyon yeni vakanın ortaya çıkacağı tahmin edilmektedir. Kanser rakamlarındaki artışlar dikkatleri sigara, alkol, stres, hormonlu gıdalar, çevre kirliliği, radyasyon, düzensiz beslenme, genetik faktörler başta olmak üzere birçok faktöre dikkatleri çekmemize neden olmaktadır. Kanserin önemli bir kısmının önlenebilir olması bu konuya verilen önemin de giderek artmasına yol açmıştır. Birliğimize bağlı Denizli Devlet Hastanemizde Radyoterapi Merkezi ile Zafer Gökşin Onkoloji ve Hematoloji Merkezilerimiz bulunmaktadır. 3 Medikal Onkoloji, 6 Radyasyon Onkoloji ve 1 Hematoloji Uzmanlarımızın görev yaptığı Radyasyon ve Medikal Onkoloji Kliniklerimizde toplam 36 yatak ve 26 koltuklu kemoterapi ünitemiz bulunmaktadır. Hastanemizde ki bu Merkezlerimiz, Denizli’nin yanı sıra Onkoloji Birimleri olmayan çevre illere de hizmet vermektedir. Afyon, Aydın, Manisa, Burdur illerimizden Merkezlerimizde tedavi alan hastalarımız mevcuttur. Hatta şu an Servisimizde çevre illerden gelen hastalarımız tedavi almaktalar. Bugün onlar ile de uzun uzun sohbet etme imkanımız oldu. Ayrıca bu kliniklerimize yardımcı Denizli il ve ilçelerimizdeki hastanelerimiz bünyesinde bulunan Sigara Bırakma Polikliniklerimiz, sigara içiminin bırakılması için gerekli tıbbi tedavi ve danışmanlık desteğini vermektedir” diye konuştu.

“RİSK FAKTÖRLERİNİ HAYATINIZDAN ÇIKARIN”
Öztürk, kanserden korunmada en önemli sorumluluğun kişinin kendisine düştüğünü dile getirerek şu uyarılarda da bulundu:

“Kanserden korunmak için kanserin birebir sebebi olan sigara ve alkolden uzak durmak gereklidir. Beslenme bozuklukları ve obezite de kansere sebep olan en büyük nedenlerdendir. Bu yüzden obezite ile ciddi bir şekilde mücadele etmek kanseri önlemek açısından önemlidir. Bilinçsiz ilaç tüketiminin önüne geçmek ve radyasyona dikkat edilmesi şarttır. Gereksiz yere cep telefonu kullanmaktan kaçınmak, güneş ışığının zararlarını bilmek ve güneş ışığının etkili olduğu saatlerde dışarıya korunarak çıkmak gereklidir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı