REKLAMI GEÇ

Diyabeti öğreniyor, sağlıklı yaşıyorlar

Diyabeti öğreniyor, sağlıklı yaşıyorlar

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) uzmanları diyabet eğitimlerini sürdürüyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Şubat 2017 Pazar, 11:28

Endokrin Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Semin Fenkci koordinasyonunda, Endokrinoloji Bilim Dalı eğitim hemşireleri tarafından hastalara birebir anlatılırken, hastaların kan şekeri regülasyonları sağlanana kadar günlük ve haftalık takipleri de yapılıyor.

Eğitimlerde hastalara diyabet nedir? Oral antidiyabetik kullanımı, insülin kullanımı, insülin saklama koşulları, enjeksiyon yapılma zamanları, insülin bölgeleri, bölge rotasyonları, glukometre ölçümü ve eğitimi, evde kan şekeri takibi, ayak bakım eğitimi, diyabet komplikasyonları, glucagen konularında bilgiler veriliyor.

Prof. Dr. Semin Fenkci, her diyabet hastasının bu hastalıkla ilgili verilen eğitime mutlaka katılması gerektiğini belirterek, “Biz Üniversitemizde hastalarla iletişim kuruyoruz. Bu iletişimle telefon danışmanlığı ve birebir görüşmeler yapıyor, insülin kullanan bütün diyabet hastalarımıza belirli aralıklarla grup eğitimleri düzenliyoruz. Yatarak tedavi gören diyabet hastalarına da yatak başı eğitimleri ile en iyi hizmeti veriyoruz. Bu eğitimler diyabet hastalarının yaşam kaliteleri için çok önemli” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı