REKLAMI GEÇ

Beyaz meleklerin günü kutlandı

Beyaz meleklerin günü kutlandı

Pamukkale Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi, Hemşirelik Haftası nedeniyle etkinlik düzenledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Mayıs 2017 Pazartesi, 14:02

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe ilgi yoğun oldu. Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Sevgi Özkan, bu özel günün hemşirelerin toplum sağlığına verdiği ve verebileceği önemli katkıları herkese anımsatmak için kutlanıldığını ifade ederek, hemşirelik mesleğinin anlam ve önemine değindi.

Türkiye Hemşireler Derneği’nin de üyesi olduğu Uluslararası Hemşireler Konseyi’nin her yıl Hemşireler Haftası için belirlediği hemşirelik temasının bu yıl ‘Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine Ulaşmada Hemşirelerin Rolü’ olduğunu belirten Prof. Dr. Özkan, “Dünyanın neresinde olursa olsun hemşireler sağlık hizmetlerinde yaşamsal önem taşıyan bir meslektir” dedi.

PAÜ Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. İbrahim Türkçüer, sağlık hizmetlerinin hemşireler ve hekimlerin bir arada verdiği ortak bir hizmet olduğunu belirterek, hemşirelik mesleğinin önemini vurguladı.

Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşegül Bilge ise, ‘İnsan Bedeninde Ruhsal Gücün Keşfi’ adlı bir sunum yaptı. İnsanı tanımak, insan bedenindeki bedensel ve ruhsal mucizeler gibi konuların oluşturduğu sunum, etkinlik katılımcıları ve öğrenciler tarafından ilgi ile izlendi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı