REKLAMI GEÇ

PAÜ’de lokal anesteziyle hastanın kalp kapağı değiştirildi

PAÜ’de lokal anesteziyle hastanın kalp kapağı değiştirildi

PAÜ Hastanesinde lokal anestezi ile 78 yaşındaki Özgün Karaca’nın kalp kapağı değiştirildi. PAÜ’de ilk kez uygulanan yöntemle hasta sağlığına kavuşturuldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Nisan 2017 Çarşamba, 12:17

Pamukkale Üniversitesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. İsmail Doğu Kılıç, üniversitede ilk kez hasta uyutulmadan ve lokal anestezi altında uygulanan ve Transkateter Aort Kapak İmplantasyonu (TAVI) olarak adlandırılan yöntemle, hastanın kalp kapağını değiştirdi.

Muğla’dan gelen Özgün Karaca’nın sağlığına kavuştuğunu belirten Doç. Dr. Kılıç, “TAVI olarak adlandırdığımız bu yöntemde, kasık bölgesinden girilerek aort kapağına ulaşılıyor ve yaklaşık 20-25 dakika süren bir işlem ile aort kapağı değiştirilebiliyor. Göğüs kafesi açılmadığı için de risk, bu işlemde açık ameliyata yönteme göre daha az. Kasık bölgesinden yapıldığı durumlarda da, genel anestezi uygulanmadan yani narkozsuz yapılabiliyor. Biz de hastamızda bu işlemi uyutmadan ve lokal anestezi ile yaptık” dedi.

TAVI yönteminin kapak takılması için açık ameliyatı kaldıramayacak kadar yüksek riskli olan ya da açık ameliyatın yapılamayacağı hastalara önerildiğini anlatan Doç. Dr. Kılıç, “Hastalar bize başvurduklarında, bu yöntemin hasta için uygun olup olmadığına titiz bir değerlendirme süreci sonunda kalp damar cerrahlarıyla beraber karar veriyoruz. Uygun görüldüğü takdirde işlem yapılıyor ve hastalar işlemden sonra iki gün içinde servise çıkabiliyor, ayağa kalkabiliyor ve dört ile beş gün içerisinde taburcu olabiliyor“ dedi.

Doç. Dr. Kılıç kalp rahatsızlığı olan hastalarımızın geç kalmadan hastaneye başvurmaları konusunda da uyarılarda bulundu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı