REKLAMI GEÇ

Denizli Şehir Hastanesi programa alındı, 100 milyon lira aktarıldı

Denizli Şehir Hastanesi programa alındı, 100 milyon lira aktarıldı

2020 yılı yatırım programları ve aktarılan ödenekler Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Denizli için aktarılan kaynaklar arasında en dikkat çekeni ise Şehir Hastanesi Projesi oldu. Yatırım programına alınan hastane için 102 milyon 424 bin 471 lira ayrıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 13 Şubat 2020 Perşembe, 12:14

Son dönemlerde sağlık alanında yapılan yatırımların başında, çok fazla tartışılmasına rağmen şehir hastaneleri geldi. Denizli için de uzun süre tartışılan şehir hastanesi projesinde atılan adımlar, hastanenin yatırım programına alınmasıyla tam anlamıyla somutlaştı.

Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi olan AK Parti Denizli Milletvekili Nilgün Ök, geçtiğimiz yılsonunda Denizli Şehir Hastanesi’nin bütçe kalemleri arasına girdiğini ve sürecin resmen başlatıldığını açıklamıştı.

Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 2020 Yılı Yatırım Programı’nın Denizli adına en dikkat çeken kalemi şehir hastanesi için ayrılan ödenek oldu. Genel bütçeden şehir hastanesi yapımında kullanılmak üzere 102 milyon 424 bin 471 lira ayrıldı.

981 milyon 44 bin 711 lira toplam maliyet öngörülen Denizli Şehir Hastanesi’nin proje ihalesi yıl içinde gerçekleştirilecek. Aktarılan pay proje sürecinin hızlı ilerlemesi adına önemli bir ödenek olarak değerlendirilirken, hastane inşaatının ise 2021 yılının ilk aylarında başlaması planlanıyor.

HASTANE 1000 YATAK KAPASİTELİ OLACAK
Toplamda 1000 yatak kapasiteli planlanan Denizli Şehir Hastanesi, geniş bir yerleşkeye kurulacak. Denizli Şehir Hastanesi bünyesinde 420 yataklı genel hastane, 300 yataklı kadın doğum ve çocuk hastanesi, 100 yataklı onkoloji hastanesi, 100 yataklı kalp ve damar cerrahisi hastanesi, 80 yataklı psikiyatri hastanesi planlanıyor.

YAP-İŞLET-DEVRET MODELİ UYGULANMAYACAK
Denizli Şehir Hastanesi’nde, üzerinde çok tartışılan yap-işlet-devret modeli uygulanmayacak. Hastane yerleşkesinin tamamı devlet bütçesinden karşılanacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı