REKLAMI GEÇ

Serinhisar’a her cuma dahiliye uzmanı

Serinhisar’a her cuma dahiliye uzmanı

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, Serinhisar Devlet Hastanesi’ne dahiliye uzmanı görevlendirildi. Dahiliye uzmanı Cuma günleri hizmet verecek.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Ağustos 2017 Cuma, 10:36

Serinhisar Devlet Hastanesi’ne dahiliye uzmanın göreve başlamasıyla birlikte diyabet, hipertansiyon, astım ve kalp hastaları muayene edilip ilaç raporları yenilenebilecek.

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk, Serinhisar’dan muhtarların ilçede uzman hekim bulunmadığını, ilaç raporu çıkartamadıklarını belirterek, yardım istediklerini söyledi.

Bu doğrultuda bir dahiliye uzmanı görevlendirerek ilçe halkının sorununu çözdüklerini ifade eden Öztürk, “Serinhisar Devlet Hastanesi Halk Sağlığı Müdürlüğü’ne bağlı E2 sınıfı dediğimiz entegre hastane. Yani 24 saat acil sağlık hizmetinin verildiği ancak kadrosunda uzman hekimin olmadığı yatarak tedavinin yapılmadığı bir hastane. Serinhisar’daki muhtarlarımız bir ziyaret sırasında bizden bir talepte bulundular. İlçede uzman hekim olmadığı için ilaç raporları çıkartamadıklarını bunun için yardımcısı olmamı istediler. Biz de bu soruna çare olmak için hastane Halk Sağlığı Müdürlüğü’ne bağlı olmasına rağmen Serinhisar Devlet Hastanesi’nde Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı bir dahiliye polikliniğini açtık. Her Cuma günü dahiliye uzmanımız ilçede hizmet verecek. Ayrıca Serinhisar leblebicilikle uğraşan bir ilçemiz. Mesleklerini yaparken çok fazla toza maruz kalıyorlar. Bunun için de bir göğüs taraması gerçekleştireceğiz. Yine okullar açıldığında da ilçede çocuklarımız için göz taramasını yapacağız” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı