REKLAMI GEÇ

Denizli’de AMATEM’e başvuran 10 kişiden biri kurtuluyor

Denizli’de AMATEM’e başvuran 10 kişiden biri kurtuluyor

Devlet Hastanesi bünyesindeki Alkol ve Uyuşturucu Madde Bağımlıları Tedavi ve Araştırma Merkezi’nde (AMATEM) tedavi görenlerin ancak yüzde 10’nun alkol ve uyuşturucunun pençesinden kurtulduğu açıklandı.

Ferah Işık / DENİZLİHABER / 18 Mayıs 2017 Perşembe, 10:04

Denizli Devlet Hastanesi bünyesinde kurulan AMATEM, alkol ve çeşitli madde bağımlılığından kurtulmak isteyenlere hizmet veriyor.

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk, AMATEM’de tedavi süresinin 1-2 ay arasında sürdüğünü, yatak kapasitesini 24 artırıp 64’e ulaştıklarını söyledi.

Öztürk, “Maalesef merkezimizde tedavi gören her 10 kişiden 1’i ancak alkol ya da uyuşturucunun pençesinden kurtulabiliyor” dedi.

Tedavi sürecinin uzun olması nedeniyle AMATEM’e başvuran kişilere 1-2 ay sonrasına randevu verebildiklerini ifade eden Öztürk, “Gerçekleri konuşmak gerekirse; istediğiniz kadar hastane yapın, AMATEM merkezlerini çoğaltın, acı gerçek değişmiyor. Maalesef alkol ya da uyuşturucu bağımlılarının vücudu ve zihni temizlenip taburcu edilince, yeniden alkol ya da uyuşturucunun pençesine düşüyor. Tedavi gören hastalardaki başarı oranı yüzde 10 seviyesinde. Alkol ve bağımlı maddelerle daha iyi mücadele edilip, bir şekilde insanımızın uzaklaştırılması gerekiyor. Biz istediğimiz kadar binalar yapalım, fazla işe yaramıyor” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı