REKLAMI GEÇ

Dijital hastane çalıştayı düzenlendi

Dijital hastane çalıştayı düzenlendi

Sağlık Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde Dijital Hastane Değerlendirme Çalıştayı ile e-nabız eğitimi düzenlendi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Temmuz 2018 Cumartesi, 10:37

Hastanelerin Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen HIMSS EMRAM Seviye 6 ve 7 hedeflerine ulaşabilmesi için düzenlenen dijital hastane değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Denizli ile birlikte Afyon, Aydın, İzmir, Kütahya, Manisa, Muğla ve Uşak’taki hastanelerin yöneticileri katıldı.

Çalıştay, Sağlık Müdürü Berna Öztürk’ün konuşmasıyla başladı. Öztürk, Denizli’deki kamu hastanelerinin tamamının HIMSS EMRAM Seviye 6 kriterlerini yerine getirerek, Türkiye’de bir ilke imza attığını söyledi.

Öztürk, “Sağlık Bakanlığımızın sağlıkta gelişim ve dijital dönüşüm hedefleri doğrultusunda dijital hastane çalışmalarını ilimizde bulunan 10 kamu hastanesinde başlattık. Bu kapsamda tıbbi süreçlerde bilim teknolojilerini azami düzeyde kullanmaya başladık. Bu sayede tüm tıbbi cihazlar otomasyon sistemi ile entegre edildi, hastanelerde kağıt kullanımı asgari seviyeye indirildi, mobil uygulamalar hayata geçirildi, hasta tedavilerinde oluşabilecek insan hatalarının önüne geçebilecek klinik karar destek sistemleri uygulamaya konuldu. Bu uygulamaları hiçbir ekstra harcama yapmadan mevcut kaynaklarımız kullanılarak yapıldı. Bu çalışmalar sonunda ilimizde bulunan 10 hastane aynı anda Dijital Hastane Seviye 6 ünvanını alarak, Türkiye’de bir ilke imza attı. Bu başarıda büyük emeği bulunan tüm sağlık çalışanlarımızı tekrar tebrik ediyorum. Bundan sonraki süreçte hastanelerimizin HIMSS EMRAM Seviye 7’yi alması için çalışmalarımızı gerçekleştireceğiz” dedi.

Daha sonra Medipol Üniversitesi’nden Öğretim Üyesi HIMMS Türkiye Direktörü Yrd. Doç. Dr. İlker Köse tarafından 2017 yılında yürütülen çalışmalar ve hedefler değerlendirildi.

Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü’nden Esra Zehir, dijitalleşme süreci ve hedefleri, Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Op. Dr. İbrahim Emreoğlu, HIMSS Seviye 6 sürecini, Köyceğiz Devlet Hastanesi’nden Uz. Dr. Şeniz Ayturan da Köyceğiz Devlet Hastanesi HIMSS Seviye 6 sürecini anlattı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı