REKLAMI GEÇ

Diyaliz hastalarına moral

Diyaliz hastalarına moral

Denizli Devlet Hastanesi Diyaliz Merkezi’nde tedavi gören diyaliz hastaları piknikte buluştu. Pikniğe, 85 diyaliz hastası aileleriyle birlikte katıldı.

/ DENİZLİHABER / 2 Haziran 2008 Pazartesi, 00:00

Değirmende Alabalık Restoran’da gerçekleştirilen pikniğe, 85 diyaliz hastası katıldı. Piknikte, diyaliz hastalarını, DDH Başhekimi Uzman Dr. Ramazan Canural, Başhekim Yardımcısı Dr. Hasan Çalışkan, Başhemşire Gülseren Ekici, başhemşire yardımcıları, Diyaliz Merkezi’de görevli doktor ve hemşireler yalnız bırakmadı.

Haftada üç gün diyalize giren hastalar, piknikte birbirleriyle kaynaşma olanağı bulurken, müzik eşliğinde eğlenceli dakikalar geçirdiler. Bazı hastalar, sedye ve tekerlekli sandalyeyle piknik alanına getirildi, bazılarıysa anne ve babasının elinden yemeklerini yedi.

Denizli Devlet Hastanesi Diyaliz Merkezi Hekimi Ahmet Kayalı, her sene düzenledikleri pikniklerle diyaliz hastalarının kısa bir süre de olsa hastane ortamından uzaklaşarak, farklı bir mekanda birbiriyle bütünleşme imkanı bulduklarını söyledi.

Denizli Devlet Hastanesi BaşhekimiUz. Dr. Ramazan Canural, “Diyaliz hizmetleriniilimize getiren ilk hastane özelliğini taşımamızın yanı sıra, modern ve kaliteli bir ortamda hastalarımıza hizmet vermeye devam ediyoruz. Yeni Diyaliz Merkezi’nin hizmete girmesiyle birlikte hastalarımız daha rahat ve ferah bir ortamda tedavi görüyor. Bu hizmetlerin yanı sıra diyaliz hastalarımızla bir aile gibiyiz. Onların sağlık ve moral açısından iyi olması bizim de iyi olmamız anlamına geliyor. Bu açıdan düzenlenen pikniklerimizde stres atma açısından oldukça önemli” diye konuştu. Canural ayrıca, piknik organizasyonunda emeği geçen hemşire, doktor ve sponsor firmalara teşekkür etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı