REKLAMI GEÇ

Doktor adayları sokağa çıktı

Doktor adayları sokağa çıktı

Pamukkale Üniversitesi Tıp Öğrencileri Birliği’ne üye 45 doktor adayı sokağa çıktı, vatandaşları diyabet hakkındı bilgilendirdi, kan alıp şeker ölçümü yaptı. Karşılarında beyaz önlüklü öğrencileri gören vatandaşlar önce şaşırdı, sonra kan verip şekerlerini ölçtürdü.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 4 Aralık 2015 Cuma, 16:38

Pamukkale Üniversitesi Tıp Öğrencileri Birliği üyeleri, Cumhuriyet Parkı’nda açtıkları stantta vatandaşları diyabet hakkında bilgilendirmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla çalışma yaptı.

denizli-tip-fakultesi-ogrencileri-ic

Tıp Fakültesi’nde öğrenim gören 45 öğrenci, kaldırımda diyabet ile ilgili broşür dağıttı, vatandaşlarla uzun uzun sohbet ederek diyabeti anlattı. Doktor adayları bununla da yetinmedi ve vatandaşlardan kan aldı, şeker ölçümü yaptı.

Pamukkale Üniversitesi Tıp Öğrencileri Birliği Halk Sağlığı Çalışma Gurubu direktörü Özlem Özkan, Diyabet Haftası’nın vize haftası ile çakışması nedeniyle erteledikleri etkinliği gerçekleştirdiklerini belirtti. Vatandaşları diyabet hakkında bilgilendirmek ve toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla stant açtıklarını dile getiren Özkan, “Vatandaşların ilgisi bizleri memnun etti” dedi.

denizli-tip-fakultesi-ogrencileri-ic-1

GÜZEL BİR ÇALIŞMA
Kaldırımdan geçen ve beyaz önlüklü öğrencileri görünce merak edip geldiğini söyleyen 70 yaşındaki İbrahim Kızılkaya, “Bende yok ama eşim diyabet hastası. Bu hastalığın zorluklarını biliyorum. O nedenle yapılan çalışma çok önemli” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı