REKLAMI GEÇ

Dr. Başay’dan otizm semineri

Dr. Başay’dan otizm semineri

Farklı gelişim gösteren çocukların ailelerinden uzun vadeli planlar yapmak yerine bugüne odaklanmalarını isteyen PAÜ Öğretim Üyesi Dr. Ömer Başay, terapi ve eğitim çözüm olmadığında ilaç kullanımını önerdiklerini ifade etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 31 Mart 2018 Cumartesi, 12:29

Pamukkale Üniversitesi PAÜ Çocuk ve Ergen Psikiyatristi Öğretim Üyesi Dr. Ömer Başay, farklı gelişim gösteren çocuk ebeveylerinin erken çocukluk döneminde yapması gerekenler ve ilaç kullanımı konulu bir seminer verdi.

Denizli Otizm Derneği tarafından organize edilen seminere otizmli çocukların aileleri katıldı.

Ailelere uzun vadeli planlar yapmak yerine bugüne odaklanmalarını öneren Ömer Başay, “Okul öncesi dönem çocuklar açısından çok önemli. Farklı gelişim gösteren çocuklar ve aileleri olarak pek çok sıkıntı yaşıyorsunuz ama bugünlerde yaptığınız her şey çocuklarınızın gelişimi açısından çok önemli. Farklı gelişim gösteren çocuklar psikofarmakolojik ilaçlardan hem normal çocuklara göre daha az yarar görüyorlar hem de daha çok yan etki oluşuyor. Bu yüzden hekim ve aile işbirliği çok önemli. Çocuk ve ergen psikiyatristliğine gelenlere aynı gün hizmet veren Türkiye’de tek üniversiteyiz. Yaşadığınız sıkıntıların çözümü konusunda size destek vermeye her zaman hazırız. Gelişim geriliği olan çocuklarda bireysel izleme çok önemli. Bilişsel davranışçı terapi yöntemleri daha etkili oluyor. Psikiyatristler olarak bizler gelişim geriliğine eşlik eden rahatsızlıkları çözmek ve çocukları eğitime hazır hale getirecek destekleri sunmak için çalışıyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı