REKLAMI GEÇ

Dr. Cumhur Güner ile sağlık ve estetik üzerine

Dr. Cumhur Güner ile sağlık ve estetik üzerine

Estetik, belirli bir yaştan sonra yılların vücut üzerinde yarattığı yorgunluğu atmanın en kolay ve tercih edilen yöntemi. Peki estetik cerrahi bir operasyon mu olmalı? Yoksa botoks, dolgu, örümcek ağı ve asma yöntemleri gibi farklı cilt içi uygulamalarını mı tercih etmeli? İşte tüm bu soruları Dr. Cumhur Güner’e yönelttik. Dr. Güner samimi açıklamalar yaptı, çok özel tavsiyelerde bulundu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Haziran 2016 Çarşamba, 09:26

İşte size keyifle okuyacağınızı umduğumuz Dr. Cumhur Güner ile yaptığımız estetik ve güzellik üzerine söyleşi:

Denizlihaber.com: Cumhur Bey sizi tanıyabilir miyiz?
Dr. Cumhur Güner: 1982 yılında Bursa Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldum. Değişik resmi görevlerden sonra Denizli Devlet Hastanesi’nde 20 yıl görev yaptım. Uzman hekimler ile birlikte Güler Halk Polikliniği’ni işlettim. 7 yıldır da medikal estetik çalışmalarına ilgi duyuyorum, hobi olarak devam ediyorum.

Denizlihaber.com: Türkiye’de ilk defa kadavra üzerinde uygulanan estetik operasyonu yapan hekimler arasında yer aldığınız. Bu konuyla ilgili bilgi verir misiniz?
Dr. Cumhur Güner: Evet, doğrudur. Türkiye’de ilk defa gerçekleştirilen kadavra üzerinde medikal estetik çalışmalarına katılan ilk 20 hekimden biriyim. Edirne Üniversitesi anatomi hocaları ve medikal estetik uzmanları ile 3 günlük bir çalıştayımız oldu. Çok başarılı ve yararlı bir çalışmaydı. Bu işi yapan hekimler, bu tür eğitimleri bana göre mutlaka almalıdır.

Denizlihaber.com: Sizin de alanınız olan yüz üzerinde gerçekleştirilen estetiklerde en çok neyi bilmek gerekiyor?
Dr. Cumhur Güner: Özellikle yüz bölgesinde çalıştığımız için yüz anatomisine hakim olmak gerekiyor. Yeni teknolojik uygulamaları ve versiyonları iyi değerlendirmek lazım. Yüzü bilmezseniz, yapılan her uygulama risk taşır. Hatalı uygulamalar bütün mimik kaslarını, sinirleri ve damarları etkiler, ciddi sorunlar ortaya çıkarır. Onun için her eğitimi almak ve ezbere çalışmamak lazım. Estetik ile uğraşan insanın biraz da simetri hastalığı olması çok önemli. Kime ne yapacağınızı iyi kontrol etmeniz lazım. Kimse dünya güzeli olmayı beklemesin, yaptığımız iş sadece gençleştirmedir. Farklı uygulamadan farklı kişiler yaratmıyorsunuz ama öyle yüzler var ki yaptığınız işlerle görüntüsü mükemmel hale de gelebiliyor.

“CERRAHİ Mİ YOKSA İĞNE İLE YAPILAN OPERASYON MU İYİ DÜŞÜNMEK GEREK”
Denizlihaber.com: Merak ettiğimiz, botoks, örümcek ağı, dolgu gibi operasyonlar ile cerrahi operasyon arasındaki fark nedir?
Dr. Cumhur Güner: Yapılan işlerin uzun süre kalıcı olmasını istemeyiz. Yapılan şey bize güzel gelebilir kişiye de yakışıyor olabilir, ama kişi o görüntüyü istemeyebilir. İstemediği zaman eski görüntüye dönme şansı var. Cerrahi burun, yüz gerdirme, kaş kaldırma uygulamalarında eğer kişi yapılan operasyondan memnun değilse, geri dönüşü yoktur. Uzun süre kalabilen uygulamalar hem hastayı hem bizi mutsuz eder. O anlamdan kişilerin çok iyi karar vermesi lazım. Kişiler cerrahi bir işlem mi yaptıracak, yoksa sadece dolgu botoks, örümcek ağı asma yöntemleri ile gençleşmeyi mi tercih edecek, kendi karar verecek.

denizli-doktor-cumhur-guner-estetik-uzerine-2

Denizlihaber.com: Botoks nedir?
Dr. Cumhur Güner: Botok bir bakterinin toksinidir. Kendisine ait şimdiye kadar tanımlanmış bir yan etkisi yoktur. Yanlış uygulamalara bağlı hatalar vardır. Ağırlıklı olarak alın ve kaz ayağı kırışıklıklarında kullanılır. Ama eğitimini iyi almış hekimler tarafından yüzde 100 boyun ve yüzün her tarafına uygulanır.

Denizlihaber.com: Peki siz neden sadece iğne ile gerçekleştirilen operasyonlara ilgi duyuyorsunuz?
Dr. Cumhur Güner: Ben bu işi hobi olarak yapıyorum. Yaptığınız işten keyif almanız lazım. Sanatçı kimliği ile yapmak lazım bu işleri. Bir ressam kötü kadın resmi çizebilir, kendini iyi geliştiren bir ressam ise onu çok daha güzel bir hale de getirebilir, anlam ve ifade katabilir.

Denizlihaber.com: Botoks uygulaması ile terleme bitebilir mi?
Dr. Cumhur Güner: Evet, botoks ile istenmeyen terlerin önüne geçilebilir. Botoks uygulamalarında terleme botoksu %100 etkili. Botoks terlemelerinde özellikle önemli yerlere girip çıkan insanlarda ciddi sorunları olan bay ya da bayan arkadaşlar oluyor. Nisan-mayıs aylarında yapılan terleme botokslarının etkisi eylül-ekim aylarına kadar sürüyor. Terleme sorununu da ciddi oranda ortadan kaldırıyor.
Başka uygulama da var migren botoksu son derece etkili. Gayet güzel sonuçlar alınıyor. Üçüncüsü spastik engellilerin fizik tedavilerinde kasları dengeleme amaçlı kullanılan botoks çalışmaları da var.

İSTENMEYEN MİMİK HAREKETLERİNE SON
İstenmeyen mimik hareketlerini toparlamada da kullanılıyor. Yüz, boyun kırışıklıkları, yüz, çene kaldırmaya kadar yapılan botoks teknikleri var.

Denizlihaber.com: Botoksu herkes yapabilir mi?
Dr. Cumhur Güner: Botoksu doktor olan herkes yapabilir. Nereye yapacağını bildikten sonra ama hangi el malipilasyonu ile hangi kasa, derinliğe vermeyi de çok iyi bilmeniz lazım. Tüm vücuda uyumlu malzemeler kullanılıyor. Ancak, kullanılan ürünlerin FDI ve TÜBİTAK onayı CE belgesi olması gerekiyor. Oluşabilecek yan etkilerden çok iyi korunmak lazım. Doğru ürünle, doğru teknikle çok iyi el manipilasyonuyla güzel sonuçlar ortaya çıkabilir. Biraz simetri hastalığınız varsa ciddi problemli olan kişilerde güzel sonuçlar alabilirsiniz.

MEDİKAL ESTETİK ÇALIŞMALARINI KİMLER YAPAR?
Bu olay okullarda öğrenilen bir çalışma değildir. Özel ve bu konularda tecrübeli kişilerden edinilen bilgi ve deneyimlerin paylaşıldığı panel, çalıştay, workshop gibi uygulamalı eğitimler yapılmaktadır. Bu eğitimlerde hekimlerin el becerisi maniplasyon becerisi, nereye ne yaptığını bilecek kadar ciddi bir anatomi bilgisi olan hekimler tarafından gerçekleştirilir.

BİR TORBA BAKIM KREMİ YERİNE CİLT BAKIMI (MEZOTERAPİ) UYGULAMASI
Bana kalırsa cilt bakımı uygulaması günümüzde bence geride kaldı. İnsanlar kendilerine bakmak için bir torba ürün alıyorlar. Sonra o ürünler ayna önünde kalıyor. O kadar masraf yapacaklarına kırışıklıklardan kurtulmak isterlerse botoks, dolgu, örümcek ağı, asma, PRP ve mezoterapi yöntemlerini tercih edebilirler.

10 YAŞ GENÇ GÖRÜNMEK MÜMKÜN MÜ?
Denizlihaber.com: Gençleştirmenin sıralaması nasıl olmalı?
Dr. Cumhur Güner: Yaşa göre değişmekle birlikte genellikle yapılan sıralama için cilt sarkık ise öncelikle kumaşının altına tela koymak gibi örümcek ağı diye tabir edilen PDO (Özel tasarlanmış cerrahi iplikler) cilt altına yerleştirilir. Ya da yine özel tasarlanmış asma diye tabir edilen iplerle cilt yukarı asılır. Ancak bu cildin kalitesini değiştiren bir şey değildir. Bunun hemen ardından cildin iyileştirme, canlılığını geri kazanma, ince kırışıklıklardan kurtulma, hastanın kendi kanı kullanılarak yapılan PRP (Zenginleştirilmiş trambositler) özel hazırlanmış kitleriyle cilt içine uygulanır. Bu bir çiçeğin toprağı gibidir. Bir de gübresini koymak gerekir. Bu da mezoterapi işlemiyle yapılan özel karışım cildin ihtiyacı olan vitamin ve mineraller ile desteklenir. Cildin yapısına göre 3-6 seans yapılmasında fayda vardır.

denizli-doktor-cumhur-guner-estetik-uzerine-1

28-35 YAŞ ARASI BAKIM BAŞLANGICI
Bir de doktorlarıyla görüşmeleri gerekiyor. ‘Ben bir şeyler yaptırmak istiyorum ama ne yaparsam daha iyi olur’ sorularını doktorlarına sorsunlar. Bu tür uygulamaları bilinçli yerlerde yapılırsa korkmaya gerek yok. Bu işi ağırlıklı olarak kendi şekillerini bozmadan yapılabilecek bir cilt bakımı olarak düşünsünler. Özellikle yüz boyun bölgesinde düzgün bir toparlanma sağlarlar. Bu yapılan işler olduktan sonra ben güzelleştim artık diye bırakmamaları lazım. Bu saç bakımı ve makyaj malzemeleri, vücut bakımlarına kadar bir bütün olarak tasarlamalarında fayda var. İşlemleri tasarladıkları zaman maliyetler de öyle abartılı çıkmaz. Yeter ki yapacakları işlemleri sıraya koysunlar. İnsanlar çok uzun süre bekliyorlar. 28-35 yaş arası bakımlarının başlamaları en sağlıklısıdır. 55 yaş sonrası çıkıp geliyor, bu sefer maliyetler artıyor doktorların işi zorlaşıyor. O süreçten sonra sıkıntılar oluyor.

Denizlihaber.com: Dolguyu bize anlatır mısınız biraz?
Dr. Cumhur Güner: Dolgu, yerine koyma ve şekillendirme tedavisidir. Dolguda aynı şekilde nereye, ne yapacağınızı da çok iyi bilmelisiniz. Dolgu tekniği de yıllar içerisinde kendisini çok geliştirdi. Eskiden yapılan dolgu teknikleri ile şimdiki çok farklı, dolgu malzemeleri de çok değişti.
Bunun dışında asimetriyi toparlamak için dolgu yapılıyor. Işın dolgusu dediğimiz gözaltı dolguları var. Bunlar, gözü son derece parlak gösteren, gözaltı morluklarını toparlayan çalışmadır. İp, çekme örümcek ağı, karın bölgesi, koltuk altı sarkma ve bacak içi sarkma, karın bölgesindeki pörsüme özellikle doğumdan sonra oluşan vücut dağılımlarında kullanılabiliyor.

Denizlihaber.com: PRP’nin yırtık kas bölgelerinde yapıcılığı var mıdır?
Dr. Cumhur Güner: PRP’de yapılandırıcı hücrelerle çalışıldığı için özellikle fizik tedavisi ve ortopedide PRP yeniden yapılandırma amaçlı eklem içerisinde, diz içerisinde ve yırtık kas bölgelerinde tedaviyi hızlandırma amaçlı da kullanılıyor.

İLETİŞİM VE BİLGİ ALMAK İÇİN:
TEL: 0 532 616 87 10
gunerpol@gunerpol.com

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı