REKLAMI GEÇ

Dr.Turgut, el hijyeninin önemini anlattı

Dr.Turgut, el hijyeninin önemini anlattı

Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Enfeksiyon Kontrol Komitesi Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Turgut, “Dünya El Hijyeni Günü” nedeniyle yaptığı açıklamada, el hijyeninin birçok enfeksiyonun önlenmesinde büyük önem taşıdığını dile getirdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Mayıs 2019 Çarşamba, 12:38

Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Enfeksiyon Kontrol Komitesi Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Turgut, Dünya Sağlık Örgütü tarafından kabul edilen ve her yıl 5 Mayıs’ta sağlık çalışanlarının el hijyeni açısından bilgi ve farkındalıklarının artırılması açısından yapılan çalışmalar doğrultusunda bilgi verdi.

Turgut, açıklamasında el hijyeninin önemli bir konu olduğunun altını çizerek, “El yıkamak kişisel hijyen açısından büyük önem taşır. Hayatımızın her anında kullandığımız ellerimizin bakterilerin en fazla barındığı yerlerdir. Bu durum enfeksiyon bulaşma riskini arttırmaktadır. Ellerimizin temizliğine dikkat ederek sadece kendimizi değil, aynı zamanda toplumu da korumuş oluruz” dedi.

“Dünya El Hijyeni Günü” nün el hijyeni konusunda özellikle sağlık çalışanlarının bilgi ve farkındalık düzeyini artırmayı ve el hijyeni uyumunu istenen düzeye getirmeyi, dolayısı ile hastane enfeksiyonlarını engellemeyi amaçladığını da kaydeden Prof. Dr. Hüseyin Turgut, konu ile ilgili şu bilgileri verdi:

Tüm dünyada sağlık hizmeti ilişkili enfeksiyonlar önemli bir halk sağlığı problemidir. Sağlık hizmetiyle ilişkili enfeksiyonların önlenmesinde en önemli kurallarda birisi el hijyenidir. Bu bağlamda günlük yaşamda en fazla kirlenen organların başında eller geliyor. Bu nedenle sadece hastanelerde değil günlük hayatta da insanların el hijyenine dikkat etmesi gerekmektedir. Ayrıca el yıkanmasındaki sıklık sağlığımız için önemlidir. Hastalıkların yayılmasından ve hastalığın oluşmasından bizleri her daim korur. Dokunulan her yüzeyde, hatta havada bile mikroplar bulunmaktadır. Bu bakımdan gözle görülmeyen bu mikroplara karşı daima eller yıkanmalıdır. Ellerimizin kirli olduğunu hissettiğimiz her an mutlaka suya ve sabuna dokunmak lazım.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı