REKLAMI GEÇ

Eczacılar Odasında Seçim Heyecanı

Eczacılar Odası hafta sonu 405 üyesi ile genel kurula gitti. İki adayın yarışacağı seçimlerde odaya iki dönem başkanlık yapan İsmail Başdil aday olmazken, adaylardan Özen Ekiz ile Behiye Kasapsaraçoğlu, oda başkanlığı için birbirleriyle yarışacaklar.

/ DENİZLİHABER / 22 Eylül 2007 Cumartesi, 00:00

Denizli Eczacılar Odası Cumartesi günü olağan genel kurulunun ilk toplantısını yaptı. Esnaf Odası toplantı salonunda yapılan genel kurulun ilk gününe eczacılar katılımı oldukça yoğun oldu. Toplam 405 üyesi bulunan Denizli Eczacılar Odası’nın başkanlığı için iki aday yarıştı. İki dönem odaya başkanlık yapan İsmail Başdil ise bu seçimlerde aday olmadığını açıkladı. Seçimlerin ilk gününde faaliyet ve çalışma raporları okundu. Seçim öncesi konuşma yapan Eczacılar Odası Başkanı İsmail Başdil, eczacıların yaşamış olduğu sorunlara değinerek, eczacılık mesleğinin ne kadar zor bir meslek olduğuna değindi. Mesleğin son dönemlerde çok zor günler geçirdiğini belirten Başdil, “ Hükümetin 2003 yılında başlattığı sağlıktaki değişimler yeni tamamlandı. Bu değişim ile birlikte ülkemizdeki eczanelerin hepsi devlete bağımlı hale geldi. Yaşanan bu durum ile birlikte mesleğimizde biraz rahatlama oldu. Ama SSK’nin reçetelerde uyguladığı bazı kıstaslar bizleri zaman zaman bu meslekten soğutur hale getirdi. Devletin özel hastaneler ile çalışmaları da eczanelerdeki geri ödemesinde bazı sorunların yaşanacağının bir göstergesidir. Bir diğer önemli konuda değişen ilaç fiyat kararnamesidir. Bu kararnamedeki referans ülke sayısı 5’ten 10’a yükselmiştir. Bu durum ilaç fiyatlarının yeniden düşmesine neden olacaktır. Bağ-kur ve SSK için kestiğimiz tek faturalar ise bizlerin ödeme dengelerini bozabilir.”dedi.

Başdil konuşmasının ardından odaya neden aday olmadığı konusunda da açıklama yaparak, 4 yıl önce göreve geldiğinde kendisinin iki dönemden sonra başkanlığı bırakacağı sözünü verdiğinden dolayı aday olmadığını açıkladı. Konuşmaların ardından adayların belirlenmesine geçildi. Yeni dönem için iki isim öne çıktı. Eczacılar Odası Başkanlığı için adaylığını açıklayan Özen Ekiz ile Behiye Kasapsaraçoğlu, Pazar günü yapılacak oy kullanma işlemlerinde birbirleriyle yarışacaklar.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı