REKLAMI GEÇ

Erişkinlerde DEHB etkileri

Erişkinlerde DEHB etkileri

PAÜ Hastanesi Psikiyatri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayşe Nur İnci Kenar, DEHB hakkında açıklamalarda bulunarak, tedavi edilmemesi durumda yaşanabilecek sorunları anlattı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Temmuz 2018 Salı, 12:30

PAÜ Hastanesi Psikiyatri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayşe Nur İnci Kenar, dikkat eksikliği ve hiperaktive bozukluğu (DEHB) hakkında açıklamalarda bulundu.

Kenar, DEHB’in erişkinlerdeki belirtileri hakkında konuşarak, “Erişkin dönemde dikkatin kolay dağılması ve dikkatin sürdürülmesinde güçlük en önde gelen belirtidir. Ayakta çalıştıkları, aynı anda pek çok işi yürüttükleri, etkin oldukları işlerde çalışabilirler ve buna rağmen yakınmaları sürebilir. Erişkinlikte hiperaktivitede daha çok kendini iç huzursuzluk olarak gösterir. Uzun süre oturması gereken durumlardan kaçınma, çok konuşma, aşırı spor yapma, iç huzursuzluğu gidermek için alkol-madde kullanma ile sonuçlanabilir” diye konuştu.

Çocuklukta nazaran erişkinlerin daha tahammülsüz olduğunu belirten Kenar, “Görülen dürtüsel davranışlar, erişkinlerde kendisini; öfke kontrol güçlüğü, yeni bir iş bulmadan aniden işini bırakma, gereksiz ve düşünmeden para harcama, ilişkilerini kolayca bitirme, uygunsuz cinsel davranışlar, trafik kurallarına uymada zorluk şeklinde gösterir” dedi.

Doç Dr Ayşe Nur İnci Kenar genel işlevselliği ve yaşam kalitesini olumsuz etkileyen bu bozukluğun, tedaviyle düzelme oranının yüksek olduğunu ve tedavi edilmesinin büyük önem taşıdığını belirterek erken tanının önemini vurguladı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı