REKLAMI GEÇ

Felçten kurtaran müdahale PAÜ’de

Felçten kurtaran müdahale PAÜ’de

Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi doktorlarından Yrd. Doç. Dr. Fatih Yakar ve ekibi, dünyada uygulanmaya başlayan ve felci belki de tarihe karıştıracak olan tedaviyi Denizli’de başarıyla uyguladı. Yakar, “Mekanik trombektomi uygulamasıyla inme geçiren bir hasta eğer 4 saat içinde hastaneye getirilir ve bu uygulamayla tıkanık yerdeki pıhtının alınmasıyla hastanın felç kalmama oranı yüzde 70’lerde” diye konuştu.

Sema Kayılı / DENİZLİHABER / 28 Kasım 2020 Cumartesi, 12:44

Beyin ve damar tıkanıklığına bağlı olarak ortaya çıkan felcin (inme) tedavisi, zamanında müdahale edilirse artık Denizli’de mümkün…

Türkiye’nin bazı yerlerinde uygulanan mekanik trombektomi uygulamasına, Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’nde de başladı. Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Fatih Yakar Denizli’de bir ilke imza attı. 6 ay Japonya’da mekanik trombektomi uygulaması eğitimi gören Yakar ilk uygulamasını gerçekleştirdi.

MEKANİK TROMBEKTOMİ NEDİR?
Yrd.Doç.Dr. Yakar, kişinin felçten kurtulmasını büyük ölçüde mümkün kılan mekanik trombektomi uygulamayı şöyle anlattı:
“İnme geçiren hastalar için uygulanan bir tedavi yöntemi bu. Eğer inme indikten sonra ilk 4 saat içinde bu yöntem uygulanırsa başarı oranı çok yüksek. Öncelikle inme tanısını koyduktan sonra, nöroloji ve beyin cerrahisi uzmanlarıyla beraber değerlendirme yapılıyor. Uygun olursa ameliyata alınıp stent yardımıyla tıkanık yerdeki pıhtı çıkarılıyor. Bu yöntem ile başarı oranı yüzde 70”diye konuştu.

İLK HASTA BURDUR’DAN GELDİ
Tedavinin başarısında ilk 4 saatin çok önemli olduğunu belirten Yakar, ilk hastalarının konuşma ve şuur kaybı şikayetiyle Burdur’dan geldiğini söyledi, “Bu tedavi yönetimi ilk kez, Burdur’dan gelen 72 yaşındaki bir hastamıza uyguladık Damarları açıldı pıhtı alındı. Şu anda da takibine devam ediyoruz” dedi.

Yorumlar

Fatma şeker   -  Bağlantı 4 Ocak 2024, 20:45

8/12/2016 tarihinde eşim ilyas beyin felci gecirdi, bu konu hakkında yapabileceginiz bir tedavi var mı
? Varsa yardimci olabilirmisiniz
Şimdiden teşekkürler

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı