REKLAMI GEÇ

Göz tansiyonunu hafife almayın!

Göz tansiyonunu hafife almayın!

Denizli Devlet Hastanesi göz hastalıkları uzmanı Dr. Yavuz Tunç,göz tansiyonunun hafife alınmaması gerektiği uyarısında bulundu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Ağustos 2014 Perşembe, 09:42

Dr. Yavuz Tunç, dünyadaki körlük nedenleri arasında ilk sıralarda yer alan göz tansiyonunun (glokomun) genellikle göz içi basıncının yükselmesi nedeniyle görme sinirinin hasara uğraması ile oluştuğunu söyledi.

Halk arasında göz tansiyonu veya karasu olarak da bilinen göz tansiyonun 40 yaş üzeri kişilerde sık görüldüğünü ve sinsi ilerlediğini belirtenTunç, “Kişinin görme alanı yavaş yavaş daraldığından fark edilmesi çok zordur. Hastalara tanı konulduğunda çoğunlukla görme sinirinde onarılması mümkün olmayan hasarlar oluşuyor. Glokomdan dolayı meydana gelen optik sinir hasarı ve körlüğün önlenebilmesi için erken teşhis ve erken tedavi kritik rol oynar. Erken tedavi ile görme kaybı önlenebilir. Bu nedenle göz hekimi tarafından düzenli aralıklarla yapılan muayeneler çok önemlidir” dedi.

Göz tansiyonu rahatsızlığının ilaç, lazer ve cerrahi müdahaleyle tedavi edilebildiğini anlatan Tunç,“İlaç tedavisi ilk ve en sık kullanılan tedavi seçeneğidir. Aköz hümor üretimi baskılanarak veya dışa atılımı artırılarak göz içi basıncı düşürülerek koruyucu etki sağlanır. Sonuç olarak glokom tanı ve tedavisi açısından özellikle aile öyküsü olan 40 yaş ve üzeri kişilerin düzenli göz kontrolü yaptırmalarının önemini unutmamak gerekir” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı