REKLAMI GEÇ

Göz tembelliğinine dikkat

Göz tembelliğinine dikkat

Denizli Devlet Hastanesi Göz Hastalıkları Uz. Dr. Alper Kaşıkçı, gözlerden birinin net görememesinden kaynaklanan bir rahatsızlık olan göz tembelliğinin dikkate alınması gerektiği, yaş ilerledikçe tedavi şansının azaldığı uyarısında bulundu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Aralık 2014 Salı, 11:28

Göz tembelliğinin bir gözde, bazen her iki gözdeki görme azalmasına neden olduğunu belirten Uz. Dr. Alper Kaşıkçı, özellikle yüksek hipermetrop ve astigmatizma gibi durumlarda gözlerin her ikisinde de tembelliğin oluşabileceğine dikkati çekti.

Göz tembelliğinde yaş ilerledikçe tedavi şansının azaldığını söyleyen Kaşıkçı, genellikle 12 yaşından sonra tedavinin çok yararlı olmayacağını, bu yüzden çocukluk döneminde ilk 2 – 3 yaşın erken tanı ve tedavi açısından önem taşıdığını vurguladı.

ic-1

Göz tembelliğinin tedavi edilmediği takdirde ciddi ve kalıcı görme kusurlarının gelişebileceğini ifade eden Kaşıkçı, “Göz tembelliğinde tedavinin esası gözdeki görmeyi bozan patolojik durumun en erken zamanda ortadan kaldırılmasıyla mümkündür. Hastada şaşılık vars, şaşılığın tipine bağlı olarak gözlükle ya da cerrahi olarak tedavi edilebilir. Eğer katarakt varsa veya görmeyi engelleyen bulanık ortam mevcutsa, ameliyatla başvurulur. Bir başka tedavi yöntemi de göz tembelliği olan gözün daha çok çalışmasını sağlamaya yöneliktir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı