REKLAMI GEÇ

Hasta olmadan önce tedavi dönemi başlıyor

Halk Sağlığı Uzmanları Derneği ve Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı tarafından 23–26 Ekim 2007 tarihleri arasında 11. Ulusal Halk Sağlığı Kongresi düzenlenecek.

/ DENİZLİHABER / 22 Ekim 2007 Pazartesi, 00:00

Küresel iklim değişikliği, tütün kontrolü, aşılar ve halk sağlığı gibi önemli konuların, konunun uzmanları tarafından tartışılacağı 11. Ulusal Halk Sağlığı Kongresi 23–26 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek. Kongreye Dünya Halk Sağlığı Dernekleri Federasyonu Genel Sekreteri Barbara J. Hatcher, Amerikan Halk Sağlığı Birliği Uluslararası Sağlık Birimi Başkanı Samir N. Banoob, UNICEF yetkilileri, Dünya Sağlık Örgütü Bakanlık yetkilileri katılacak. Kongre için ilimize gelen yerli ve yabancı katılımcılar, Denizli Valisi Dr. Hasan Canpolat’ı makamında ziyaret ederek kongrenin çalışmaları hakkında bilgi verdi.

“Asıl amaç insanların hasta olmasını önlemek”

Kongreye davet edilen yerli konukların yanı sıra yabancı konukların da katılımının sağlanarak uluslararası katılımlı bir kongre oluşturmaya çalıştıklarını belirten Prof. Dr. Hikmet Pekcan, kongreye katılan yabancı konukların da kendi alanlarında dünyaca ünlü akademisyenler olduğunu kaydetti. Pekcan, “Biz diyoruz ki sağlık hizmeti sağlam insana götürülür. Sağlam insan sağlığının farkında değildir. Onun için en ücra yere kadar sağlık hizmetini götürmek halk sağlığının görevidir. Türkiye Halk Sağlığı Kurumu kamu yararına çalışan bir kurum. Sağlıklı insanlar toplumun %95’ini oluşturuyor. Amaç bu insanlara hasta olmalarını önlemek için sağlık hizmetleri götürmek. Hasta olanlara zaten sağlık kuruluşlarımızda müdahale ediliyor. Ama asıl amaç insanların hasta olmasını önlemek” diye konuştu.

Kongrenin son derece önemli olduğunu ifade eden Vali Hasan Canpolat, Valilik olarak bu kongreyi her yönüyle desteklediklerini ifade etti. 2009 yılında Dünya Halk Sağlığı Kongresinin İstanbul’da yapılacak olmasının ülkemiz için oldukça önemli bir gelişme olduğunu dile getiren Canpolat, “Türkiye’de sağlık hizmetleri tamamen tedavi amacına odaklanmış idi. Ancak şimdi koruyucu hizmetlere doğru bir yönelim var. Hem burada yapılacak olan hem de İstanbul’da yapılacak olan kongrelerin bu gidişatı hızlandıracağını tahmin ediyorum” dedi. Denizli’nin halk sağlığı konusunda önemli bir adım atarak Aile Hekimliği’ne geçiş yaptığına dikkat çeken Canpolat, aile hekimliğinin doktor ile hasta arasındaki ilişkiyi kuvvetlendirdiğinin altını çizdi. Canpolat, “Biz koruyucu hizmetlere ve aile hekimliğine büyük önem veriyoruz. Koruyucu sağlık hizmetlerinin hem toplum sağlığının korunması hem de insanların hastalanmalarını önleyerek oluşması muhtemel maddi ve manevi kayıpları önlemesi açısından da son derece önemli olduğunu düşünüyorum. Düzenlenecek olan kongrenin amacına ulaşması, hem Denizli hem de ülkemiz açısından hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu. Vali Canpolat ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek ziyaretçilere Denizli Valiliği flaması verdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı