REKLAMI GEÇ

Hasta yakınlarına psiko-sosyal destek

Hasta yakınlarına psiko-sosyal destek

Pamukkale Üniversitesi(PAÜ) Hastanesiuzmanları,pediatri hematoloji servisinde tedavi gören çocuk hastaların ailelerine“Sosyal Rehabilitasyon Grup Çalışması” ile psikolojik destek sağlıyor. Aileleri buluşturan bu çalışma haftanın cuma günleri gerçekleştiriliyor.

/ DENİZLİHABER / 9 Nisan 2014 Çarşamba, 09:38

Çalışmayla ilgili bilgi veren uzmanlar, ailelerin kendi çocukları ile veya diğer çocuklarla ilgili yaşadıkları olumsuz durumlardan aşırı derecede etkilendiklerini, duygularını paylaşacakları bir ortamları bulunmadığını, bu nedenle tedavi sürecine katılımda kendilerini motive edemediklerini dile getirdiğini belirtti.

Bu yakınmalar üzerine hasta yakınlarına yalnız olmadıklarını hissettirmek, onlara psiko-sosyal destek sağlamak, duygularını paylaşacakları bir ortam oluşturmak ve yaşamlarıyla ilgili endişe ve kaygılarını en aza indirmek amacıyla sosyal rehabilitasyon çalışmaları gerçekleştirdiklerini kaydeden uzmanlar, bu aktiviteye katılan hasta yakınlarının duygularını boşaltarak rahatladıklarını, çalışmalardan çok memnun olduklarını ifade ettiklerini sözlerine ekledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı