REKLAMI GEÇ

Hastalar haklarını tıp öğrencilerinden dinledi

Hastalar haklarını tıp öğrencilerinden dinledi

Türk Tıp Öğrenciler Birliği’ne bağlı Pamukkale Tıp Öğrenciler Birliği, her yıl olduğu gibi bu yılda hasta haklarında farkındalık yaratmak için etkinliklerini sürdürdü.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Ekim 2018 Perşembe, 11:02

Hasta hakları konusunda broşür dağıtıp konferanslar düzenleyen Pamukkale Tıp Öğrenciler Birliği üyeleri üniversite hastanesinde hastaların yanına gidip hakları konusunda bire bir bilgilendirme yaptı. Çalışmaları 25 tıp öğrencisi katılırken, Tıp Öğrencileri Birliği İnsan Hakları ve Barış Çalışma Kolu Eş Direktörü Ayşe Özkan, amaçlarının tıp öğrencileri olarak hem kendilerini hem çevrelerindekileri ve hem de toplumu geliştirmek ve bilinçlendirmek olduğunu söyledi.

Hasta hakları konusunda her yıl konferanslar ve çeşitli etkinlikler düzenlediklerini dile getiren Eş Direktör Buse Orakoğlu ise etkinliğin amacına ulaştığını belirterek,”Etkinliğimize katılan 25 tıp öğrencisi ile birlikte hastanemizin çevresinde bulunan hasta ve hasta yakınlarımıza yaklaşık olarak 300 adet broşür dağıtıp farkındalık oluşturmaya çalıştık. Etkinliğimizin amacı hastalara hak ve sorumlulukları konusunda bilgilendirme yaparak sağlık alanında yaşanan bazı olumsuzlukların önüne geçebilmek için bir adım atmaktı. Bizler tıp öğrencileri olarak amacımıza ulaşmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Desteklerinden dolayı Pamukkale Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Hasta Hakları ve Basın Yayın Birimi’ne ve etkinliğimize gönüllü olarak katılım gösteren arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı