REKLAMI GEÇ

Hastalara resim, müzik ve sporla terapi

Hastalara resim, müzik ve sporla terapi

Denizli Devlet Hastanesi bünyesindeki Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nde tedavi gören hastalara, resimden spora, müzikten halk oyunlarına farklı aktivitelerle terapi sağlanıyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Haziran 2016 Perşembe, 13:19

Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’ndeki hastaların yapmış olduğu el işi ürünlerin yer aldığı sergi, Denizli Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nde açıldı. Serginin açılışına Vali Yardımcısı Ali Cergibozan, Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, İl Sağlık Müdürü Dr. Şükrü Arpacı, Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Veli Kılınçarslan, Sağlık-Sen Denizli Şube Başkanı Metin Koçoğlu, Toplum Ruh Sağlığı Merkezi çalışanları ve hastalar katıldı.

denizli-trsm-sergisi-2

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Berna Öztürk, açılışta yaptığı konuşmada, serginin Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nin 5. kuruluş yılına özel hazırlandığını söyledi.

Denizli Devlet Hastanesi bünyesindeki Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nin 2011’de hizmete girdiğini anımsatan Öztürk, burada ağır ruhsal bozukluğu olan hastaların güçlendirilmesi ve toplumla bütünleşmesi için rehabilitasyon, psikososyal beceri kazandırma ve destekleme çalışmaları yapıldığını, hasta takibinin gerçekleştirildiğini, hastalara ve yakınlarına eğitimler verildiğini belirtti.

MERKEZİN 1.224 HASTASI VAR
Merkezin açılışından bu yana 1.280 hastaya ulaştığını, halen 407’si merkezde, 817’si evde takipli 1.224 hasta bulunduğunu kaydeden Öztürk, günlük ortalama 60 hastanın tedavilerinin yanı sıra resim, müzik, halk oyunları, el işi ve spor derslerine katıldığını ifade etti.

denizli-trsm-sergisi-1

“ÇALIŞANLAR İLE HASTALAR BİR AİLE GİBİ”
Merkezde hastaneden ayrı bir atmosfer olduğunu anlatan Öztürk, “Buradaki çalışanlarımız ve hastalarımız bir aile gibiler. Zaman zaman ziyaretler gerçekleştiriyorum. Birlikte şarkılar söylüyoruz, yapılan aktiviteleri yerinde gözlemliyorum. Bugün de bu sergi ile onların iç dünyalarını sizlere açmak istedik. Ben, buradan sergide emeği olan herkese; ama özellikle TRSM çalışanlarımız, hemşirelerimiz, değerli hocalarımıza ve danışanlarımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı