REKLAMI GEÇ

Hayırseverden mamografi cihazı bağışı

Hayırseverden mamografi cihazı bağışı

Hayırsever Cennet Saçıkan, Tavas Devlet Hastanesi’ne mamografi cihazı bağışladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Ekim 2016 Cuma, 10:46

Tavas Devlet Hastanesi’nde düzenlenen cihaz bağış protokolü törenine Sağlık Müdürü Dr. Şükrü Arpacı, Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk ve hayırsever Cennet Saçıkan katıldı.

denizli-tavas-mamografi-cihazi-bagisladi-1

Yapılan protokolle merhum Hasan Saçıkan anısına eşi Cennet Saçıkan tarafından meme kanserinin teşhisinde kullanılan mamografi cihazı Tavas Devlet Hastanesi’ne bağışlandı.

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk, birliğe bağlı C hizmet sınıfı kapsamındaki hastanelere mamografi cihazı almak için hazırlıkları yaptıkları sırada hayırsever Cennet Saçıkan’dan anlamlı bir davranış geldiğini söyledi.

Öztürk, “Meme kanseri kadınlarımızda en sık görülen kanser türüdür. Tüm kadınlar meme kanserine karşı duyarlı olmalı ve bilinçlendirilmelidir. Mamografi cihazı da meme kanserinin erken teşhisinde kullanılabilecek en önemli görüntüleme yöntemidir. Erken teşhis edilen meme kanseri ile hastaların sağlıklı hayatlarına devam edebilmeleri sağlanmış olur. Tavas Devlet Hastanesi’ne bağışlanan mamografi cihazı ile Tavas ve çevre ilçelerde bulunun 40 yaş üstü kadınlarımızın meme kanserine yakalanma riski erken teşhisle en aza indirip sunduğumuz sağlık hizmetini daha verimli hale getirmiş olacağız. Mamografi cihazını hastanemize kazandıran Cennet Saçıkan’a bu bağlamda çok teşekkür ediyorum” dedi.

Hayırsever Cennet Saçıkan da kaybettiği eşi Hasan Saçıkan’ın adına yaptığı bağışla bir nebze de olsa acısını unuttuğunu belirterek, tüm hayırseverleri hastanelere bağış yapmaya davet etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı